Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη για Ενίσχυση Αστ. Δνσης Κέρκυρας και Μεταφορά Φυλακών

Συνάντηση είχε σήμερα το απόγευμα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Βασικό θέμα της συνάντησης απετέλεσε η ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας με επιπλέον προσωπικό, τόσο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας», όσο και για την ενίσχυση του ΑΤ Λευκίμμης.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής επεσήμανε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας εκτιμά ότι οι ανάγκες ανέρχονται σε τουλάχιστον 50 αστυνομικούς για το Αεροδρόμιο Κέρκυρας και 15 για το ΑΤ Λευκίμμης.

Τόνισε ότι η ενίσχυση, ειδικά του Αεροδρομίου Κέρκυρας, κρίνεται επιβεβλημένη για την Τουριστική περίοδο που διανύουμε. Ενδεικτικά ανέφερε στον Υπουργό, ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου 2021, αναμένονται τουλάχιστον 210 αφίξεις πτήσεων εξωτερικού με το 1/3 να προέρχεται από την Αγγλία. Σήμερα η διαδικασία ελέγχου κατά την άφιξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών (όπως πλέον είναι η Βρετανία) υπολογίζεται στα 50  δευτερόλεπτα ανά επιβάτη. Γίνεται λοιπόν απολύτως κατανοητό, ότι η αύξηση του όγκου των αφίξεων το προσεχές διάστημα, θα επιβαρύνει σημαντικά τον χρόνο αναμονής των επιβατών στην πίστα του Αεροδρομίου. Επομένως για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επιβατών, πρέπει να δημιουργηθούν περισσότεροι σταθμοί ελέγχου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα έλθουν νέες ενισχύσεις για το Αεροδρόμιο – πέραν των 17 Αστυνομικών που έχουν ήδη έλθει και αναλάβει υπηρεσία στο Αεροδρόμιο – καθώς και 15 περίπου Αστυνομικοί για το ΑΤ Λευκίμμης.

Δεύτερο ζήτημα που τέθηκε ήταν η μετακίνηση  εκτός αστικού ιστού των Φυλακών Κέρκυρας. Όπως είναι γνωστό, ο Υπουργός είχε ζητήσει καταρχάς, κατάλληλο για τον σκοπό αυτό δημοτικό οικόπεδο και «χωρίς βάρη» ανήκον στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας. Επί του συγκεκριμένου και μετά πρόταση του κ. Γκίκα, θα επισκεφτούν την Κέρκυρα το αμέσως προσεχές διάστημα, με εντολή του Υπουργού, υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να κάνουν μια αρχική εκτίμηση των αναγκών μεταστέγασης των Φυλακών σε νέο χώρο, σε συνεννόηση με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Τέλος, ο Βουλευτής παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΠΕ Κέρκυρας, για το θέμα της καταβολής του επιδόματος Παραμεθορίων και Προβληματικών Περιοχών και στους Αστυνομικούς της ΠΕ Κέρκυρας. Το θέμα είναι σε γνώση του  κ. Χρυσοχοΐδη και εξετάζεται με τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ