Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε το πράσινο Φως για τις Μαρίνες της Κέρκυρας»

Με αφορμή την έγκριση τριών προσκλήσεων πρόσληψης συμβούλων από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει η αξιοποίηση του Λιμένα της Λευκίμμης, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εγκρίθηκαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ τρεις προσκλήσεις πρόσληψης χρηματοοικονομικών, νομικών και τεχνικών συμβούλων για την αξιοποίηση του Λιμένα/ Μαρίνας Λευκίμμης. Οι προσκλήσεις περιλαμβάνουν και δικαίωμα του ΤΑΙΠΕΔ να ζητήσει από τους συμβούλους την παροχή υπηρεσιών για μια επιπλέον μαρίνα, εν προκειμένω τη Μαρίνα Σπηλιάς ή τη Μαρίνα Ημερολιάς.

Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά άμεσα σε διαγωνιστική διαδικασία για τη Μαρίνα Mega Yacht στο Λιμένα Κέρκυρα για την οποία διαθέτει ήδη συμβούλους.

Η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια μίας προσπάθειας που έχουμε αναλάβει, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου η Κέρκυρα να καταστεί κέντρο θαλάσσιου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής.

Πρόκειται για έναν στόχο τον οποίο είχα θέσει μετ’ επιτάσεως κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του 2019. Με την απόφαση αυτή το ΤΑΙΠΕΔ, δίνει το πράσινο φως και γίνεται το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με αμείωτους ρυθμούς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τις Μαρίνες Λευκίμμης, Καφέ Γυαλί και Mega Yachts

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ