Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απο την Διοίκηση του ΓΝΚ Καταδικάζεται, απερίφραστα και διαψεύδεται, ολοκληρωτικά, η από 05.2021 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

Από την Διοίκηση του Γ.Ν.Κ. και σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 25/ΕΗΔ2/03.06.2021 Ομόφωνης Απόφασης του Δ.Σ. του Γ.Ν.Κ., κοινοποιούνται τα κάτωθι:

  • Καταδικάζεται, απερίφραστα και διαψεύδεται, ολοκληρωτικά, η από 25.05.2021 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. και συγκεκριμένα:

1. Κανένας εργασιακός εκφοβισμός δεν υφίσταται, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, παρά μόνον στην «ζωηρή» φαντασία τμήματος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Νοσοκομειακών Ιατρών, οικειοθελώς, στηρίζουν και ενισχύουν τόσο την Μ.Ε.Λ. του Γ.Ν.Κ., όσο και τις εμβολιαστικές γραμμές του Γ.Ν.Κ. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, που αρνήθηκαν, αναγκαστικά και για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, κλήθηκαν να βοηθήσουν, σε εκτέλεση σχετικής Εγκυκλίου/Οδηγίας του Υ.Υ.

2. Οι όποιες ποινές επεβλήθησαν, σε Ιατρούς του Γ.Ν.Κ. ήταν για αυταπόδεικτα, σοβαρά, Πειθαρχικά Παραπτώματα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από τον Νόμο. Αδιάφορα τα Πολιτικά Φρονήματα των Ιατρών, είναι υποχρεωμένοι όμως, όπως όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, να εκτελούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους και είναι υπόλογοι για τυχόν λάθη.

3. Ο Iατρός, μετακινήθηκε στην Βέροια για μια (1) εβδομάδα και μόνον, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΥ, για να στηρίξει το εκεί Νοσοκομείο, εν μέσω Πανδημίας, όπως και άλλοι Ιατροί από άλλα Νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται πως, ο εν λόγω Ιατρός έχει προσληφθεί με ειδικές Νομοθετικές Διατάξεις, ακριβώς λόγω των έκτακτων αναγκών της Πανδημίας.

4. Ο αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. δεν είναι Νοσοκομειακός Ιατρός και επομένως, δεν υπάγεται, Διοικητικά, στο Γ.Ν.Κ. Καμία απειλή δεν του απευθύνθηκε. Τονίστηκε, απλά, σε σύσκεψη με ευρεία σύνθεση, πως εν μέσω Πανδημίας, η Χώρα είναι μία Υγειονομική Περιφέρεια, από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο και όλοι καλούμαστε να συμβάλουμε, όπως μπορούμε, παντού.

5. Η συνεργασία της Διοίκησης με τον Διευθυντή του Τ.Ε.Π., είναι άψογη. Απόδειξη πως λειτουργούν, υποδειγματικά, στο Γ.Ν.Κ. και Τ.Ε.Π. (Χειρουργικό & Παθολογικό) και εξειδικευμένο Τ.Ε.Π. Covid-19.

6. Ο επικουρικός γυναικολόγος Π.Ν. αποχώρησε από το Νοσοκομείο μας, λόγω λήξης της σύμβασής του, όπως όλοι οι συμβασιούχοι Ιατροί. Το κενό καλύφθηκε, άμεσα και ο ίδιος προσελήφθη σε άλλη Δημόσια Δομή Υγείας. Προφανώς, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκ του Νόμου, λογοδοτεί και απευθύνεται, στην Διοίκηση της 6ης Υ.Πε και στο αρμόδιο Υ.Υ. και όχι σε Συνδικαλιστικά Όργανα, πολλώ δε μάλλον «εξωνοσοκομειακά».

7. Ο επικουρικός γυναικολόγος Χ.Γ. τοποθετήθηκε στο Τ.Ε.Π. Covid-19 του Γ.Ν.Κ., για ενίσχυση και στήριξη του Τμήματος, σύμφωνα με τον Νόμο, αλλά και την ειδικότερη Εγκύκλιο/Οδηγία του Υ.Υ. (στην Πανδημία, όλοι τα κάνουν όλα). Λόγω της Πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη, παραμένει ασχολίαστη η στάση του εν λόγω ιατρού να απουσιάζει από το Τμήμα του και να εμφανίζεται να διενεργεί χειρουργικές επεμβάσεις. Και αυτό, χωρίς να τον προβληματίσει το ενδεχόμενο διασποράς του ιού, από το Τ.Ε.Π. Covid-19, στην Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν.Κ. Ίσως, δεν έχει αντιληφθεί τον τρόπο λειτουργείας των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., εν μέσω Πανδημίας, αλλά και τι υποχρεώσεις έχουν οι (υπάλληλοι) Ιατροί Ε.Σ.Υ.

8. Καμία απειλή για αναγκαστική μετακίνηση Ιατρών σε εμβολιαστικές γραμμές του Γ.Ν.Κ. δεν υπήρξε. Δεν χρειάστηκε, άλλωστε. Από την Δ.Ι.Υ. και τον Δ.Ν.Υ., έως και τον τελευταίο ειδικευμένο ή ειδικευόμενο Ιατρό, Νοσηλευτή, Επισκέπτη Υγείας, Διοικητικό & Τεχνικό Υπάλληλο και τόσοι άλλοι, ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ, στήριξαν και στηρίζουν τον τιτάνιο Εθνικό Στόχο, να νικήσουμε τον Covid-19, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για αυτό, αξίζουν την αμέριστη ευγνωμοσύνη και τα Θερμά Συγχαρητήρια όλων μας. 

  • Καλείται το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. να δώσει στην δημοσιότητα τα Πρακτικά της Συνεδρίασης, στην οποία συζητήθηκαν, όσα καταγγέλλει και ελήφθη η σχετική Απόφαση, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη διαφάνεια και να κριθεί η αξιοπιστία της.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ