Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα σε απεργία

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε μέσα στην πανδημία να κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας καταπατώντας τα κατεκτημένα – με αγώνες και θυσίες – δικαιώματα των εργαζομένων.

   Την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο Χατζηδάκη , ένα αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοσχέδιο.

   Καταργεί ουσιαστικά το 8ωρο, θεσπίζει απλήρωτες υπερωρίες, διαλύει εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών και μετατρέπει το δικαίωμα στην απεργία και την προκήρυξη της σε μια γραφειοκρατική διαδικασία με την υποχρέωση έγγραφης δήλωσης της , επίδοση με δικαστικό επιμελητή της ώρας και της  διάρκειας της, των αιτημάτων της και των λόγων που θεμελιώνουν την προκήρυξη της !

  Η κυβέρνηση επιδιώκει – αντί να ενισχύσει τους εργαζόμενους και τους ανέργους εν μέσω πανδημίας και με αβέβαιο το μέλλον τους – να χτυπήσει στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων και να γυρίσει τον τροχό της Ιστορίας δεκαετίες πίσω σε πέτρινα χρόνια και μαύρες εποχές εργοδοτικής ασυδοσίας και αυταρχισμού με τις ευλογίες του Σ.Ε.Β.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και ο αγώνας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Ν.Δ. θα γίνει η μητέρα των μαχών.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα σταθούμε αταλάντευτα στο πλευρό των ανθρώπων του μόχθου, των εργαζομένων και της νεολαίας ,στη Βουλή, στους  χώρους δουλειάς,  στις κινητοποιήσεις και την κοινωνία για να αποσυρθεί και να ακυρωθεί  αυτό το αντεργατικό έκτρωμα των ‘’Αρίστων’’.

Καλούμε όλη την κερκυραϊκή κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου-10.00 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας ενάντια:

-Στην κατάργηση του 8ωρου

-Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

-Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους

-Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης  Εργασίας

-Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας

-Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

-Στην ουσιαστική κατάργηση του Ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ-10.00 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ