Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διοργάνωση της 4ης Συνάντησης των εταίρων του έργου «Coastal Heritage Network – CoHeN»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει στις 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 11.00 π.μ. την 4η Συνάντηση των εταίρων του έργου «Coastal Heritage Network – CoHeN», που -λόγω των ισχυόντων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον COVID-19- θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Το έργο Coastal Heritage Network – CoHeN είναι ένα στρατηγικό έργο, που χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020, έχει συνολικό προϋπολογισμό 6.420.600 € και διάρκεια από τον Ιούλιο 2019 έως το Δεκέμβριο του 2022. Το εταιρικό σχήμα του αποτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, ως επικεφαλής εταίρο, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας από την ελληνική πλευρά και την Περιφέρεια της Απουλίας από την ιταλική.

Κύριος στόχος του είναι η δημιουργία της Αδριατικής – Ιόνιας παράκτιας διαδρομής, η οποία θα συνδέει σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο περιοχών συνεργασίας, μέσα από μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων σε συνολικά 17 μνημεία -11 στην Ελλάδα και 6 στην Απουλία.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί η εξέλιξη των εργασιών μέχρι σήμερα στα υπό ανάδειξη μνημεία και ο περαιτέρω προγραμματισμός τους από τους εταίρους, καθώς και οι κοινές δράσεις που έχουν προβλεφθεί για τη δημιουργία της  Αδριατικής – Ιόνιας παράκτιας πολιτιστικής διαδρομής.

O Προϊστάμενος της Εφορείας

 Ιωάννης Χουλιαράς

      Αρχαιολόγος

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ