Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Σύντομα θα επισκεφθεί την Κέρκυρα ο νέος Διοικητής του e-ΕΦΚΑ Π. Δουφεξής»

Συνάντηση με τον νέο Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Θέμα συζήτησης απετέλεσε μεταξύ άλλων το μεγάλο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, που ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων. Επιπλέον, ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στη χρονοβόρα διαδικασία απονομής συντάξεων για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση. Ο Βουλευτής σημείωσε επίσης ότι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν και οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ και ζήτησε από το νέο Διοικητή τη δραστική αντιμετώπιση του θέματος.

Ο Στέφανος Γκίκας παράλληλα ενημέρωσε τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υποκατάστημα του Φορέα στην Κέρκυρα, εστιάζοντας στην έλλειψη προσωπικού και στην ανάγκη αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Τόνισε ότι πρόκειται για σοβαρά προβλήματα που η αντιμετώπισή τους είναι επιτακτική για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Τέλος, ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Δουφεξή ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους συνταξιούχους ξενοδόχους όλης της χώρας, οι οποίοι εκτός της κύριας σύνταξης δικαιούνται μία μικρή μηνιαία παροχή από το Ταμείο Πρόνοιας Ξενοδόχων που χορηγείται μαζί με την σύνταξη. Ωστόσο, λόγω έλλειψης της σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής, οι δικαιούχοι δεν λαμβάνουν την μηνιαία παροχή. Ο κ. Γκίκας τόνισε ότι αυτή αφορά κυρίως συνταξιούχους, πρώην ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχειακών μονάδων, για τους οποίους η μικρή αυτή παροχή έχει αξία και ζήτησε από τον Διοικητή την επίσπευση επίλυσης του ζητήματος.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα για την επιτάχυνση στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων μέσω της αύξησης του προσωπικού και των επιτροπών. Σημείωσε ότι η κατάσταση ήδη βαίνει βελτιούμενη.

Σε ότι αφορά στο Υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ στην Κέρκυρα, ο κ. Δουφεξής ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το προσεχές διάστημα, κλιμάκιο με επικεφαλής τον ίδιο, θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, προκειμένου να αποκτήσει ιδίαν άποψη για τις ανάγκες του Υποκαταστήματος και για την επί τόπου προώθηση λύσεων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ