Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χαρδαλιάς: Επέκταση ωραρίου από τη 01:30 το βράδυ – Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση

Την άρση περισσότερων περιορισμών ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ για τις εξελίξεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 01:30 -όχι από τις 00:30- που ίσχυε έως σήμερα. Επιπλέον, ο ίδιος είπε ότι εφόσον όλα πάνε καλά από την 1η Ιουλίου καταργείται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ανοίγουν 420.000 ραντεβού ακόμη
Αναμένεται να ξεπεράσουμε, σήμερα, για ακόμα μία φορά, τους 100.000 εμβολιασμούς, ενώ το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Επίσης, όπως είπε ο υπουργός, σήμερα ανοίγουν κι άλλα ραντεβού -πάνω από 400.000- με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna, ενώ από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 -29 χρόνων για τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Ποια περιοριστικά μέτρα αίρονται
Νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για το επόμενο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επεκτείνεται η κυκλοφορία κατά μία ώρα. Περαιτέρω, ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματάει να ισχύει. Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μονό σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι:
Από τη Δευτέρα 14/6 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.
Από το Σάββατο 12/6 η κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.
Από το Σάββατο 12/6 θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
Επίσης, από το Σάββατο 12/6 επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12/6 , 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.
Επιπρόσθετα, από 1/7 το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.
Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: parapolitika.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ