Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τοποθέτηση Αλ. Αυλωνίτη στη Βουλή για την τηλεργασία (Video)


Στην ανάγκη ανάλυσης των προεκτάσεων της τηλεργασίας ως νέου κεφαλαίου της απασχόλησης αναφέρθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου για το δημόσιο τομέα στην ολομέλεια της Βουλής. «Η τηλεργασία οφείλει να αποτελεί την εξαίρεση όχι τον κανόνα, ενώ ο χαρακτήρας της θα πρέπει να θεωρείται οικειοθελής για τον τηλεργαζόμενο. Και αυτό, για να αποτραπεί κάθε δυσμενής μετάλλαξη της εργασίας, ως προς τι θέλουν οι επιχειρηματικές ελίτ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αυλωνίτης εξήγησε πως δεν είναι σοβαρός ο προβληματισμός της κυβέρνησης για την εφαρμοσιμότητα της τηλεργασίας στην πράξη, ενώ σχολίασε πως το πιο ρεαλιστικό ενδεχόμενο βάσει των σχολίων που κατατέθηκαν κατά τη διαβούλευση του σχεδίου νόμου είναι ναι χαρακτηριστεί ως μια «μια τρύπα στο νερό».

Εν συνεχεία, υποστήριξε πως πρακτικά η ΝΔ δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως προστατεύει την οικογενειακή ζωή με την υιοθέτηση του δικαιώματος αποσύνδεσης και μη ανταπόκρισης του τηλεργαζόμενου πέραν του ωραρίου εργασίας του, λέγοντας πως οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισαν κατά της άμεσης κατοχύρωσης του δικαιώματος αυτού σε σχετική ψηφοφορία. «Μα στο Θεό σας, δεν είναι προκλητικό να το λέτε αυτό όταν μετά από 14 μήνες πανδημίας και αυθαιρεσίας, δεν έχετε φέρει στοιχειώδεις ρυθμίσεις στη Βουλή για την τηλεργασία;».

Ο κ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε στις εδώ και καιρό επεξεργασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ειδικότερα στην υποχρέωση ηλεκτρονικής καταγραφής στο ΕΡΓΑΝΗ του χρόνου εργασίας, ώστε κάθε ώρα δουλειάς από το σπίτι να αμείβεται, στο δικαίωμα στην αποσύνδεση με την ιδιαίτερη αναφορά ότι δεν υφίσταται καμία υποχρέωση του εργαζομένου να απαντάει σε εταιρικά emails εκτός χρόνου εργασίας και στη θέσπιση επιδόματος τηλεργασίας για κάλυψη εξόδων όπως του ρεύματος, του internet.Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισήμανε πως η κοινωνία κρυφοβράζει, προτρέποντας τον αρμόδιο Υπουργό της Εργασίας να πάρει πίσω το νομοσχέδιο καταστροφέα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων της χειμαζόμενης εργατικής τάξης που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ