Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Μήνυση κατ’ αγνώστων για προσβολή δημοσίου συμβόλου και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Share:

  • Μετά την παράνομη υποστολή και αρπαγή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το κτίριο της Π.Ε. Κέρκυρας από διαδηλωτές-απεργούς κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης της 10ης Ιουνίου 2021 στην Κέρκυρα, υποβλήθηκε μήνυση από την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη
  • Απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη πράξη η αρπαγή και τοποθέτηση σε κάδο απορριμμάτων της σημαίας της Ε.Ε. και μιας καρέκλας από την αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Π.Ε. Κέρκυρας
  • Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραμένει προσηλωμένη στις αρχές της νομιμότητας και του σεβασμού των εθνικών και ευρωπαϊκών συμβόλων

Παράνομη υποστολή και αρπαγή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από διαδηλωτές-απεργούς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, στην Κέρκυρα, ημέρα απεργίας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (επί της οδού Σαμάρα),.

Η απαράδεκτη αυτή πράξη συνοδεύτηκε και από αρπαγή καρέκλας από την Αίθουσα Συνεδριάσεων του δευτέρου ορόφου του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, ενώ συνοδεύτηκε από φωνές και συνθήματα ότι η σημαία και η καρέκλα έχουν θέση στον κάδο σκουπιδιών, όπου τελικά τα τοποθέτησαν οι διαδηλωτές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη, ενημέρωσε άμεσα την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, για το επεισόδιο και κατόπιν συνεννόησης υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για προσβολή δημοσίου συμβόλου και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και μάλιστα δημόσιας αρχής στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας .

Η προσβολή του συμβόλου της Ευρωπαϊκής σημαίας συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη (άρθρο 191Α του Ποινικού Κώδικα – Ν. 4619/2019) και θίγει την ευρωπαϊκή ταυτότητα των Κερκυραίων πολιτών.

Η σημαία δεν αποτελεί απλώς αντικείμενο, αλλά ιερό σύμβολο που εκφράζει την αξία της ενότητας και της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών και λαών και απαιτεί τον σεβασμό και την τιμή. Κοσμεί όλα τα κτίρια της χώρας μας.

Η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων είναι σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της νομιμότητας και του σεβασμού των εθνικών και ευρωπαϊκών συμβόλων.

Previous Article

Ξεκίνησε η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Δημο Κεντρικής Κέρκυρας

Next Article

Στην τελική ευθεία η ενίσχυση ρευστότητας των Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19

Σχετικά Άρθρα