Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Κέρκυρα

Οι νέες τιμές των ακινήτων που θα ισχύσουν από την 1η-1-2022 ανεβάζουν στα ύψη περίπου 20 φόρους μεταξύ των οποίων και ο ΕΝΦΙΑ, τέλη, δημοτικά τέλη, που βαρύνουν τα ακίνητα.Δεν το λέει μόνον, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η κοινωνική ανησυχία εντείνεται, όσο οι σχετικές επαγγελματικές ενώσεις, υποστηρίζουν με τις τοποθετήσεις τους το αυτονόητο, αλλά και συνομολογούν για τη νέα οικονομική αφαίμαξη που θα υποστούν οι ασθενέστεροι οικονομικά, Έλληνες. Η φορολογική λαίλαπα που πυροδοτεί η ΝΔ στοχεύει χωρίς περιστροφές καθολικά την κοινωνική πλειοψηφία.
Σε ότι αφορά στην Κέρκυρα, η αύξηση των αντικειμενικών τιμών κατά μέσο όρο προσεγγίζει το 52%. Ίσως, είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει γίνει ποτέ, ενδεικτικό των εισπρακτικών διαθέσεων της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου. Οριζόντια και σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες θα ισχύει αυτό, με εκείνες των Εσπερίων, Αχιλλείων και Φαιάκων να υφίστανται το διπλασιασμό των αξιών τους.
Η χρονική στιγμή δε που επιλέγεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει  μεγάλες επιβαρύνσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και τα μεσαία στρώματα.
Μην ξεχνούμε πως, η τελευταία παρέμβαση της κυβέρνησης στον ΕΝΦΙΑ έδειξε ότι κύριο μέλημά της είναι η ελάφρυνση των μεγάλων ιδιοκτησιών και των υψηλών εισοδημάτων.Μετά το αποτυχημένο άνοιγμα του τουρισμού στα νησιά μας, η κυβέρνηση με τη φορομπηχτική της πολιτική δίνει το τελειωτικό της χτύπημα σε έναν κόσμο που χαροπαλεύει να επιβιώσει. Όσο η φορολογική ικανότητα των πολιτών χωλαίνει, τόσο η κυβέρνηση εντείνει την επίθεσή της, βαθαίνοντας τον ταξικό χαρακτήρα των σχεδίων της.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ