Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υφυπ. Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη για τη Στήριξη Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Σωματείων της Κέρκυρας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας για θέματα που αφορούν στην Κέρκυρα.

Ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την επιχορήγηση που έλαβαν τέσσερις Φιλαρμονικές της Κέρκυρας, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει αυτή η χρηματοδότηση. Παράλληλα ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης των κριτηρίων και ταυτόχρονης απλοποίησης της διαδικασίας αιτήσεων, προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση περισσότερων πολιτιστικών Σωματείων.

Επιπλέον, ο Βουλευτής εξήγησε στον κ. Γιατρομανωλάκη ότι πολλά καλλιτεχνικά Σωματεία έχουν ανάγκη κατά περίπτωση οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες προσκαλούνται και πραγματοποιούνται είτε σε άλλη πόλη της Ελλάδας είτε στο εξωτερικό. Το κόστος της μετακίνησης είναι συχνά η αιτία μη πραγματοποίησης του ταξιδιού, ή καλύπτεται με μεγάλη δυσκολία από τα Σωματεία.

Κατά τη συζήτηση για το ΔΙΑΠΕΘΕ (πρώην ΔΗΠΕΘΕ) Κέρκυρας, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αφού παραμένει χωρίς προϋπολογισμό, ο κ. Γιατρομανωλάκης ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι προωθείται τροπολογία προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα ρυθμίζει το ζήτημα. Συγκεκριμένα, η τροπολογία θα προβλέπει την επαναφορά του στο ίδιο καθεστώς με τα υπόλοιπα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, πράγμα που θα διευκολύνει σημαντικά τη διοίκησή του και κατά συνέπεια και τη λειτουργία του.

Ο Στέφανος Γκίκας προσκάλεσε τον Υφυπουργό Πολιτισμού στην Κέρκυρα, προκειμένου να σχηματίσει ιδίαν άποψη για την πολύ έντονη πολιτιστική δραστηριότητα του νησιού μας και για να πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας με πολιτιστικούς Φορείς της Κέρκυρας. Ο κ. Γιατρομανωλάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση και η επίσκεψη θα καθοριστεί μέσα στο καλοκαίρι. Επιπλέον ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κέρκυρα η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ