Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλ. Αυλωνίτης: Μεγάλη αβεβαιότητα για τον ελληνικό τουρισμό


“Η ανακοίνωση του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού έναν μήνα αργότερα, δηλ. στις 19 Ιουλίου φέρνει όπως όλα δείχνουν ακόμη πιο πίσω και το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό.
Με κυρίαρχο το κλίμα αβεβαιότητας, κρατήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το υπόλοιπο του Ιουνίου και το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου, είτε ακυρώνονται είτε μετατίθενται. Ενώ, όσοι θα σκεφτόντουσαν σοβαρά να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, πιθανότατα η δεκαήμερη καραντίνα όσων επιστρέφουν από την Ελλάδα, να ακυρώσει κάθε ανάλογη σκέψη τους.
Ούτε κάποια ελληνικά νησιά εντάχθηκαν στην πράσινη βρετανική λίστα, όπως προσδοκούσε η κυβέρνηση, ούτε σήμερα υπάρχει η αισιοδοξία για κάτι τέτοιο, όταν ο mega εμβολιασμός έχει αποβεί σε mega κυβερνητική αποτυχία.
 Δυστυχώς!
Θα είναι καταστροφικό αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, θα είναι συντριπτικό το χτύπημα για δημοφιλείς προορισμούς της χώρας που στηρίζουν ένα σημαντικό μέρος των εσόδων τους στους Βρετανούς τουρίστες, όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Κως και η Ρόδος.
Ο κ. Μητσοτάκης και ο αρμόδιος Υπουργός του έχουν βαριά ευθύνη για το αρνητικό κλίμα στην βρετανική αγορά, ειδικά όταν πρόκειται να χαθεί το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν για τη δεύτερη σημαντικότερη αγορά σε αφίξεις και εισπράξεις.
Στον κόσμο του τουρισμού που θα μετρήσει τις πληγές του για ακόμα, έναν μήνα τι λέτε;»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ