Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημ. Μπιάγκης: Αυτό το Νομοσχέδιο «χτυπά την κοινωνία μας». Δεν δίνει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο (VIDEO)

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Τρίτης 15-6-2021 στη συζήτηση του Εργασιακού Νομοσχέδιο.

Βασικά Σημεία της Ομιλίας του Βουλευτή ήταν τα εξής:

► Μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας, εγκλεισμού, περιορισμών και τηλεργασίας  προσδοκούσαμε ένα «μεταρρυθμιστικό» Νομοσχέδιο που πέρα από την στήριξη των εργαζομένων, θα διαμόρφωνε ένα νέο, σύγχρονο, βιώσιμο μοντέλο εργασίας, με  πυξίδα την πράσινη ανάπτυξη,  με επίκεντρο τον «άνθρωπο» και τις αληθινές  ανάγκες του, όπως άλλωστε αυτές σταδιακά διαμορφώνονται στην μετά Covid-19 εποχή. Αντί αυτού, έχουμε ένα Νομοσχέδιο-«έκτρωμα» που απορρυθμίζει εντελώς την αγορά εργασίας, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί το 8ωρο, ενισχύει  την εργοδοτική ασυδοσία και για ακόμη μία φορά, δυστυχώς, αποδεικνύει το ακραιφνώς συντηρητικό πρόσωπό της.

► Με τη θεσμοθέτηση του 10ωρου, επί της ουσίας «πολεμάτε» την εργαζόμενη γυναίκα, μάχεστε κατά του ίδιου του Θεσμού της οικογένειας. Αποδεικνύετε εμπράκτως τον «αυταρχισμό» σας με την επαναφορά των  ατομικών συμβάσεων, με  την παράλληλη στήριξη της εργοδοτικής ασυδοσίας, με την καταπάτηση των κεκτημένων, των δικαιωμάτων  των εργαζομένων. Οδηγείτε σε μαζικές απολύσεις, παρεμποδίζετε την άσκηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, υποδαυλίζετε την ανάπτυξη.

► Με τις πολιτικές σας πλήττονται κατηγορίες εργαζομένων όπως επί παραδείγματι οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, οι εργαζόμενοι στα τουριστικά γραφεία όπως επίσης και οι εργαζόμενοι στα αφορολόγητα στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, οι οποίοι από πέρσι το καλοκαίρι παλεύουν για το «εποχικό επίδομα» και εσείς τους γυρνάτε διαρκώς την πλάτη.

► Η αγορά εργασίας και δη σε τουριστικές περιοχές όπως το νησί από το οποίο προέρχομαι, η Κέρκυρα , βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Το παρόν Σχέδιο Νόμου έρχεται να αμαυρώσει ακόμα περισσότερο αυτή την θλιβερή εικόνα στην αγορά εργασίας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολοσχερή εξαθλίωση των εργαζομένων. Το Κίνημα Αλλαγής ως ο κατεξοχήν φορέας που στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της εργασίας δεν μπορεί να ψηφίσει και να συναινέσει στην  Νομοθέτηση τέτοιων νομοσχεδίων νεοφιλελεύθερων, με πλήθος συντηρητικών διατάξεων που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε έρμαια των εργοδοτών τους, χωρίς φωνή, χωρίς λόγο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη  λογική σας γιατί για μας επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο «άνθρωπος εργαζόμενος» και όχι ο «υποταγμένος εργαζόμενος».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ