Τρία ακόμα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια παράλαβε σήμερα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων.

Share:

Στην παρουσίαση στα τοπικά Μ.Μ.Ε,  η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου ανέφερε τα εξής:  

“Με τα 3 αμφίβια αναπηρικά αμαξίδια, που παραλάβαμε, ο Δήμος μας  έχει φτάσει τα 16,  αν προστεθούν και τα 7 του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, η Κέρκυρα μετρά  23  αναπηρικά αμαξίδια  καθώς και 6 Seatrack  (μηχανισμός  πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα). 

Είμαστε το πρώτο νησί στην Ελλάδα που έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να φτάσουν στη θάλασσα και να τη νιώσουν, χρησιμοποιώντας τα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια και τις ράμπες άμεσης πρόσβασης στο νερό που έχουν τοποθετηθεί σε πολλές παραλίες του νησιού.

Οι παραλίες που φιλοξενούν τα πλωτά αμαξίδια,  έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς δίνουν την ευκαιρία σε τουρίστες με κινητικά προβλήματα από όλον τον κόσμο να έρχονται και να χαίρονται τις διακοπές τους.

Εν συνεχεία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Ανδρέας Σκούπουρας,  ανέφερε, ότι το επόμενο βήμα  είναι η εγκατάσταση  έξυπνης εφαρμογής  στα κινητά τηλέφωνα,   η οποία θα οδηγεί τους ενδιαφερόμενους στα σημεία που είναι τα αναπηρικά πλωτά αμαξίδια και τα  Seatrack

Να σημειώσουμε   ότι τα νέα αμαξίδια θα τοποθετούν στους Οθωνούς  μόνιμα και  στις παραλίες του ‘Υψου και της Παλαιοκαστρίτσας  προσωρινά , μέχρι να τοποθετηθούν  Seatrack.

Στην παρουσίαση των αμαξιδίων  παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ,  Γιώργος Σπανός  και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων παιδιών με αναπηρία Αλέκος Κυπριανός.     

Previous Article

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη για ΕΛΤΑ Κέρκυρας, «Λευκές Περιοχές» και Ψηφιακή Μετάβαση

Next Article

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Σχετικά Άρθρα