Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΔΤ ΔΕΕΠ Κέρκυρας αναφορικά με τον Αξονικό Τομογράφο του ΓΝΚ

Κατόπιν της πρόσκλησης από θεσμικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουμε στην κριτική τους, αλλά και στα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν στην μετακινηση του παλαιού αξονικού τοπογράφου του Νοσοκομείου μας, αναφέρουμε τα εξής.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται το φαινόμενο ένα «πιασάρικο» θέμα που αφορά την απόφαση για μετακίνηση του παλαιού αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου μας, να έχει μονοπωλήσει την τοπικη επικαιρότητα, με τη συμβολή βέβαια σε αυτό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ασκεί δριμεία και άδικη κριτική, παρότι γνωρίζει ότι μια β’ βάθμια μονάδα υγείας σαν το ΓΝΚ δεν μπορεί να υποστηρίξει 2 αξονικούς τομογράφους ούτε οικονομικά, ούτε χωροταξιακα ούτε από απόψεως προσωπικού. 

Έτσι:

To Γ.Ν.Κ. αποκτά, σε λίγες ημέρες, νέο υπερσύγχρονο Αξονικό Τομογράφο 64 τομών (σημειώνουμε ότι ο νυν – παλαιός αξονικός τομογράφος είναι 16 τομών). Πολύ λίγα Δημόσια Δευτεροβάθμια Νοσοκομεία έχουν Αξονικό Τομογράφο 64 τομών. 

Η διαδικασία για την προμήθεια του συγκεκριμένου ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού (μέσω ΕΣΠΑ), χρονολογείται, ήδη, από το έτος 2014 και ολοκληρώνεται με την σημερινή Διοίκηση.

Η καθυστέρηση προμήθειας, τοποθέτησης και λειτουργίας του οφείλεται κυρίως σε δικαστικές εμπλοκές και σε άλλες αντικειμενικές δυσκολίες. 

Ο παλιός Αξονικός Τομογράφος (16 τομών), για λόγους χωροταξικους, οικονομικούς, αλλά και στελέχωσης, δεν μπορεί να μείνει στο ΓΝΚ. 

ΚΑΝΕΝΑ Δευτεροβάθμιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα (όπως το ΓΝΚ) δεν μπορεί να υποστηρίξει την παράλληλη λειτουργία δύο (2) Αξονικών Τομογράφων. Η συνέχιση υπαρξης του παλαιού τομογράφου στο ΓΝΚ θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου μας, με ένα ετήσιο κόστος αποπληρωμης ανερχόμενο στα 54.650,00€ και επιπλέον το κόστος της συντήρησης του.

Είναι γεγονός ότι ο παλιός τομογράφος, στα δύο (2) χρόνια ζωής του, έβγαλε δεκαπέντε (15) βλάβες, οι τέσσερις (4) μάλιστα πολύ σοβαρές.

Τέλος, αναφέρουμε το αυτονόητο.

Ότι δεν θα αποφασίσει το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων για το που θα πάει ο παλαιός τομογράφος. Θα αποφασίσει η 6η ΥΠΕ. Γνωρίζουμε όμως ότι το ΓΝΚ εισηγήθηκε στην ΥΠΕ ο τομογράφος να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας. 

Επομένως κύριοι, γιατί σπέρνετε τον πανικό «δημιουργώντας» θέμα εκ του μη όντος; 

Πως σας προκύπτει επίσης ότι ο νέος υπερσύγχρονος τομογράφος δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού; 

Ας μην παραπληροφορούμε τον κόσμο και ας προσγειωθούμε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ