Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Ξεκινούν επιτέλους οι Εργασίες στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ι.Ν. για την Μετεγκατάσταση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού»

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων και της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου ενημερώθηκε από τον Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο Νικόλαο Ρουμελιώτη και τον Διοικητή Νομού Κέρκυρας, Πύραρχο Νικόλαο Κολοβό.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, το κτιριακό ζήτημα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας και η σημερινή έναρξη των εργασιών στο κεντρικές εγκαταστάσεις της Π.Υ. Κέρκυρας, ώστε να γίνει δυνατή η μετεγκατάστασή του σε σύντομο χρόνο. Η συζήτηση επεκτάθηκε και γύρω από το κτιριακό ζήτημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, θέμα για το οποίο τον πρώτιστο λόγο έχει ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας.

Παράλληλα, ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία της φετινής αντιπυρικής περιόδου και για τις ανάγκες ενίσχυσης των Υπηρεσιών με ειδικά οχήματα και εξοπλισμό, ιδιαίτερα για την αντιπυρική προστασία της παλαιάς Πόλης.

Μετά την ενημέρωση, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που μετά από αρκετά χρόνια ξεκινούν σήμερα, υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, οι εργασίες επισκευής του υπογείου και των βοηθητικών χώρων της Περιφερειακής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, ώστε να γίνει επιτέλους δυνατή η μετεγκατάσταση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας. Όπως είναι γνωστό, οι συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός είναι ακατάλληλες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργασιών, η μετεγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021. Επιτέλους, μία εκκρεμότητα ετών οδεύει προς επίλυση!

Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερωθώ εκτενώς από τον Αρχιπύραρχο Νικόλαο Ρουμελιώτη για τη λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων και του ψηφιακού συστήματος «Engage» το οποίο διευκολύνει σημαντικά τις πυροσβεστικές επιχειρήσεις, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Συζητήσαμε επιπλέον για την αντιπυρική προστασία, όπου μου μεταφέρθηκε ο έντονος προβληματισμός των Διοικητών, αφού σε πολλά ιδιωτικά ακίνητα δεν έχει γίνει η αποψίλωση των ξερών χόρτων. Επίσης παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο, κάποιοι – ευτυχώς λίγοι συμπολίτες μας – να καίνε ακόμα και τώρα, στα τέλη του Ιουνίου, ξερά χώρα στις αυλές ή στα οικόπεδά τους. Τέτοιες πράξεις μπορούν να αποτελέσουν αιτία  μεγάλων πυρκαγιών και πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται. Πρόκειται για πράξεις έλλειψης ατομικής ευθύνης!

Σε ότι αφορά στην πυροπροστασία της παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για την αγορά ειδικών πυροσβεστικών οχημάτων. Η ιδιομορφία του ιστορικού Κέντρου με τους πολύ στενούς δρόμους και τα ψηλά κτίρια απαιτούν τη συγκεκριμένη επένδυση. Για το θέμα αυτό θα έχω συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Τέλος, σε συνέχεια των δηλώσεων του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον προγραμματισμό προσλήψεων το 2022, συζητήσαμε για τις ανάγκες αύξησης του επιχειρούντος Πυροσβεστικού προσωπικού στην Π.Ε. Κέρκυρας και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων γενικότερα

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ