Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Mε επιτυχία έγινε η παρουσίαση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Ιουνίου 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με τίτλο «Ανακάλυψε το δικό σου αύριο στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Ιονίου Πανεπιστημίου», το Σάββατο και την Κυριακή 26και 27 Ιουνίου 2021.

Οι διευθυντές και οι διευθύντριες των ΠΜΣ παρουσίασαν στις/στους ενδιαφερόμενες/ους τα προγράμματα σπουδών δίδοντας έμφαση στις ερευνητικές-επιστημονικές προοπτικές και ενημερώνοντας -μεταξύ άλλων- για την φοίτηση, το πρόγραμμα των μαθημάτων, την υποβολή των αιτήσεων, τα κριτήρια επιλογής, την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας, τον τρόπο διδασκαλίας, τα τυχόν τέλη φοίτησης και για άλλες παραμέτρους σχετικές με τη λειτουργία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών. Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι έθεσαν τα ερωτήματά και τις απορίες τους. 

Στην Δράση συμμετείχαν οι διευθυντές/διευθύντριες δεκαπέντε ΠΜΣ από οκτώ συνολικά Τμήματα και των πέντε Σχολών του Ιονίου Πανεπιστημίου, τα οποία έχουν ήδη κάνει ή πρόκειται να κάνουν άμεσα προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η κα Μαριέττα Μινώτου, λέκτορας του ΤΑΒΜ το Σάββατο 26/6 και η κα Βιλελμίνη Σωσώνη, επίκουρος καθηγήτρια του ΤΞΓΜΔ την Κυριακή 27/6.

Η Δράση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εφέτος και πρόθεση του Ιδρύματος είναι να επαναληφθεί και να αποτελέσει θεσμό με στόχο την ενημέρωση, τον διάλογο και την προβολή των ΠΜΣ, όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας αναπληρώτρια καθηγήτρια κα Χριστίνα Μπάνου. 

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ως ανταγωνιστικό-πολυνησιωτικό Ίδρυμα με δυναμική ερευνητική, επιστημονική και διδακτική παρουσία στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο, δίδει έμφαση στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών εστιάζοντας σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα που ανταποκρίνονται και προσαρμόζονται στην επαγγελματική πραγματικότητα. Η πρωτοτυπία των γνωστικών αντικειμένων και των προγραμμάτων σπουδών των ακαδημαϊκών Τμημάτων του​ Ιονίου Πανεπιστημίου (στους τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, των θετικών και οικονομικών επιστημών αλλά και της τέχνης και της δημιουργίας) εκφράζεται και στις μεταπτυχιακές σπουδές. Ειδικότερα, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 18 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών ενώ σχεδιάζονται νέα. Ήδη κατά την τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου εγκρίθηκαν δυο νέα ΠΜΣ του Τμήματος Πληροφορικής, ένα εκ των οποίων σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ