Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Share:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, πληροφορήθηκε με αποτροπιασμό τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το Σάββατο 26.6.2021 στην Κοινότητα Αγίου Μάρκου Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μήνυσης, όπως αυτά  κατατέθηκαν από την Εντεταλμένη Σύμβουλο και χωρική υπεύθυνη στη Δ.Ε. Φαιάκων κα Μαρία Ζερβού, καθώς και τις μαρτυρίες Τοπικών Συμβούλων και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μάρκου και κατοίκων της περιοχής, που προσπάθησαν να ενεργήσουν επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, τα αναφερόμενα γεγονότα εμπεριείχαν σωματική βία και βλάβες, υπέρβαση εξουσίας, απειλές, εξύβριση, που προσβάλλουν και παρακωλύουν το θεσμό των εκπροσώπων και το κύρος της αυτοδιοίκησης.

Αποδοκιμάζει κάθε έκνομη παρέμβαση που συνιστά προπηλακισμό και απειλή βίας λόγω ή έργω βίας στο έργο ενός Δημοτικού Συμβούλου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο – Πρόεδρο του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. και Εντεταλμένη Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Φαιάκων κα Μαρία Ζερβού, κατά την άσκηση των καθηκόντων της και την αλληλεγγύη του σε μια αιρετή εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανταποκρίνεται πάντα με ζήλο στο θεσμικό της ρόλο.

Τέλος, καλεί τα συγκεκριμένα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Αγ. Μάρκου και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρό του, για όσο διάστημα κατέχουν τις θέσεις τους, να ανταποκρίνονται με ευσυνειδησία, συνέπεια, εργατικότητα και με τη δέουσα συμπεριφορά που αναλογεί στη θεσμική τους θέση, τιμώντας την εμπιστοσύνη και την τιμή που τους έδωσαν οι συγχωριανοί τους.

Previous Article

Ερώτηση (και) Αλ. Αυλωνίτη για τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών

Next Article

Συνελήφθη ημεδαπή για καλλιέργεια κάνναβης στην Κέρκυρα. Κατασχέθηκαν δεκαπέντε δενδρύλλια

Σχετικά Άρθρα