Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Μάτζικ Τζόνσον έριξε τη βόμβα στη Ζάκυνθο: Έγινε συνιδιοκτήτης των Λέικερς

Ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ στην ιστορία του παγκοσμίου μπάσκετ, Μάτζικ Τζόνσον σουλατσάρει στο Ιόνιο πέλαγος και χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο αποκάλυψε ότι είναι πλέον συνιδιοκτήτης των Λέικερς.

Κάθε άλλο παρά ψέμα ή fake news, όπως λένε και οι γραμματιζούμενοι την σήμερον ημέραν, είναι η είδηση η οποία δημοσιεύθηκε προχθές ότι ο Φίλιπ Ανσατζ πούλησε το μερίδιο του 27% των μετοχών των Λέικερς που είχε στην κατοχή του…

Αλήθεια είναι, αλλά η… μισή αλήθεια!

Η άλλη μισή, αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο!

Τι σχέση έχουν το Λος Αντζελες με το Τζάντε;

Εχουν και παραέχουν ελέω του Μάτζικ Τζόουνς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες κάνει τουρνέ στα νησιά του Ιονίου πελάγους και μετά την Κέρκυρα και πριν από τη Λευκάδα σουλάτσαρε στο “Φιόρο του Λεβάντε»…

Χθες το βράδυ λοιπόν ο Μάτζικ και η οικογένεια του δειπνούσαν σε εστιατόριο της Ζακύνθου και ξαφνικά εν μέσω της γαστριμαργικής απόλαυσης, ο παλαίμαχος σούπερ σταρ του ΝΒΑ σηκώθηκε από τη θέση του, σήκωσε το ποτήρι του και το μαρτύρησε…

“Σας ανακοινώνω με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ότι εδώ και λίγες ώρες είμαι συνιδιοκτήτης των Λέικερς, με ένα ποσοστό γύρω στο 30% Ας κάνουμε λοιπόν μια πρόποση γι’ αυτό”!

Μπίνγκο!

Οι μέτοχοι και η Τζίνι Μπας
Αυτή λοιπόν ήταν η έκπληξη που επιφύλαξε ο Μάτζικ Τζόνσον στους ομοτράπεζους του, διότι το όνομα του δεν είχε αναφερθεί στα ρεπορτάζ του deal που συντελέσθηκε προχθές…

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά σχετικά με την αγοραπωλησία ο 81χρονος δισεκατομμυριούχος Φίλιπ Ανσατζ πούλησε το 27% των μετοχών του, αξίας 1.35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στους δυο ιδιοκτήτες των Λος Αντζελες Ντότζερς, τον Μαρκ Γουόλτερ και τον Τοντ Μπόλι που καθίστανται οι μεγαλύτεροι μικρομέτοχοι των 17 φορές πρωταθλητών του ΝΒΑ.

Οι δυο τους, μαζί βεβαίως με τον συνεταίρο τους στις επιχειρήσεις, Μάτζκ Τζόνσον!

Ως γνωστόν η ομάδα ανήκει στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην ιδιοκτήτη, Τζέρι Μπας, με την κόρη του Τζίνι να έχει το γενικό πρόσταγμα.

Η ομάδα μπέιζμπολ του Λος Αντζελες κατέκτησε τον τίτλο στα επονομαζόμενα World Series του 2020 και αυτός ο θρίαμβος ήρθε κι έδεσε με εκείνον των Λέικερς στο ΝΒΑ.

Ο Ανσατζ εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του τους Λος Αντζελες Κινγκς (φούτμπολ), τους Λος Άντζελες Γκάλαξι (ποδόσφαιρο) και ένα μέρος του γηπέδου Staples Center.

Από την πλευρά τους ο Μαρκ Γουόλτερ και ο Τοντ Μπόλι είναι συνιδιοκτήτες των Λος Αντζελες Σπαρκς, που αγωνίζονται στο WNBA.

Ο τέταρτος ρόλος του Μάτζικ
Η εμπλοκή του Μάτζικ Τζόνσον στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Λέικερς σηματοδοτεί την εμφάνιση του με τέταρτη διαφορετική ιδιότητα στην ίδια ομάδα.

Ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ όλων των εποχών υπήρξε παίκτης των “Λιμνάνθρωπων” (και πεντάκις πρωταθλητής) από το 1979 έως το 1991 και τη σεζόν 1995-96, προπονητής την περίοδο 1993-94 και πρόεδρος από τις 21 Φεβρουαρίου του 2017 (όταν αντικατέστησε τον γιο του Τζέρι Μπας και αδερφό της Τζίνι, Τζιμ) έως τις 9 Απριλίου 2019.

Συν τοις άλλοις, από τον Ιανουάριο του 2012 ο Μάτζικ Τζόνσον ανήκει στο γκρουπ των ιδιοκτητών των Ντότζερς, μάλιστα η αγοραπωλησία κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια που αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία των σπορ!

Ο Ματζικ εμφανιζόταν ως ο επικεφαλής του επιχειρηματικού ομίλου, ωστόσο η εκτελεστική εξουσία ασκείται ως επί το πλείστον από τον Μαρκ Γουόλτερ.

Στο ίδιο γκρουπ ανήκει και ο συνιδιοκτήτης των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Πίτερ Γκούμπερ.

Ανεκτίμητη περιουσία
Στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο του Mάτζικ συμπεριλαμβάνεται από τον Οκτώβριο του 2014 και το ποσοστό μετοχών στην ομάδα ποδοσφαίρου Λος Αντζελες Φούτμπολ Κλαμπ

Δεδομένης και της ανάμειξης του στις Σπαρκς, ο 62χρονος Hall Of Famer έχει κατακτήσει τα πάντα: πρωταθλήματα στο NBA, στο WNBA και στο MLB, κολεγιακό τίτλο (Μίσιγκαν Στέιτ, 1979) και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (Βαρκελώνη, 1992).

Μιλάμε για ανεκτίμητη περιουσία, όχι παίζουμε!


Πηγη: sport24.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ