Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση της Δημάρχου με το Σύλλογο για την προστασία και ανάδειξη του Βίδο

Την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, επισκέφτηκαν  σήμερα το μεσημέρι, τα μέλη του “Συλλόγου για την προστασία και ανάδειξη  του Βίδο”,  Στέφανος Πουλημένος, πρώην Νομάρχης, Σωτήρης Μικάλεφ, πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων, Παύλος Μεταλληνός, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος  και Γιώργος Ραιδεστινός πρώην Δημοτικός Σύμβουλος.  Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης κ. Ολύμπιος και η κ. Ελένη Φαγογένη  εκπρόσωπος  του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας. 

Στην συνάντηση, οι παραπάνω εκπρόσωποι των φορέων, εξέφρασαν την αγωνία τους, για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η νησίδα, για την έλλειψη  συγκοινωνίας, αλλά και για τις κατασκηνώσεις που τα τελευταία χρόνια  έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους.

Η κ. Υδραίου, ξεκινώντας την ενημέρωση της, ανέφερε ότι δεν μπορεί να είναι κανείς  ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάζει  εδώ και αρκετά χρόνια  το Βίδο,  “Πιστεύω” είπε η Δήμαρχος, “ότι χρειάζεται μια συνολική  παρέμβαση,  που θα προστατεύσει και θα αναδείξει τη νησίδα,   έχουμε  δρομολογήσει κάποια σχέδια, και ελπίζω  ότι  σύντομα θα έχουμε καλά νέα.

Το καραβάκι του Δήμου ήδη  από την περσινή χρονιά  έχει επισκευαστεί πλήρως  και αύριο θα γίνει η δημοπρασία για την ανάδειξη αναδόχου, που θα το αναλάβει,  για 3+3 έτη,  οπότε   είναι θέμα ημερών να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.  Οι κατασκηνώσεις είναι η τελευταία χρονιά που δεν θα λειτουργήσουν,  και αυτό το αποφασίσουμε εξ αιτίας του κινδύνου του Covid. Έχουμε επίσης αποφασίσει για εποχιακό προσωπικό που θα  κάνει διάφορες παρεμβάσεις στο νησί.  Επίσης έχουν  μπει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου,  επισκευαστικές εργασίες  για δράσεις και αθλοπαιδιές  συναφείς με το αντικείμενό τους. Η δημιουργική απασχόληση θα γίνει κανονικά όπως και πέρυσι. Να σας ενημερώσω επίσης ότι έχουμε παραχωρήσει για 15 χρόνια τον κατασκηνωτικό  χώρο στους προσκόπους. Όλοι μαζί να συνεργαστούμε για την προστασία   του νησιού και την αναδείξει ενός χώρου αναψυχής, για μας και τις γενιές που έρχονται ”

Στο τέλος της συνάντησης   εκπρόσωποι του  “Συλλόγου για την προστασία και ανάδειξη  του Βίδο” δήλωσαν ότι δεν υπάρχει  καμία αντιπαράθεση με τον Δήμο, απεναντίας χρειάζεται όλοι μαζί να  στηρίξουμε την προσπάθεια προστασία   και ανάδειξης αυτής της ιστορικής νησίδας ώστε να αποτελεί ένα χώρο  αναψυχής και ιστορικής μνήμης.        

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ