Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σπύρος Νεράντζης για την συνάντηση φορέων για το Βίδο

Δεν μας προκάλεσε καθόλου έκπληξη το  γεγονός που δεν ενημερωθήκαμε για την χθεσινή συνάντηση της Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Κου Παντελιού Γιώργου με εκπροσώπους φορέων  με θέμα τον τομέα ευθύνης μας , την νησίδα Βίδο.  Πλέον οι συναντήσεις για θέματα που αφορούν την λειτουργία των νησίδων Βίδο και Λαζαρέτο , έχουν γίνει θεσμός να γίνονται χωρίς την παρουσία του υπεύθυνου!

Διαβάζοντας  τα δελτία τύπου, από τα οποία ενημερωθήκαμε, μας προκάλεσε έκπληξη το γεγονός που, παρότι παρευρέθησαν στην συνάντηση, αρκετοί έμπειροι και με μακράν και επιτυχημένη  θητεία στα αυτοδιοικητικά του τόπου μας,  δεν είδαμε καμία αναφορά :

  1. ούτε για την απουσία από την ενημέρωση και την συζήτηση, του υπεύθυνου  για την λειτουργία της νησίδας ,
  2. ούτε είδαμε καμία αναφορά, στην επιτυχημένη λειτουργία της νησίδας για την χρονιά του 2020, εκτός από την λειτουργία των κατασκηνώσεων.  Οφείλω  να σταθώ και να τονίσω  ότι η περσινή χρονιά ήταν μια χρονιά για την οποία δεν βρέθηκε κανείς επισκέπτης του νησίδας που να μην ευχαριστήθηκε την επίσκεψή του στο Βίδο. Από την στιγμή που πλησίασε στην αποβάθρα για το Βίδο μέχρι και την επιστροφή του, κατά γενική ομολογία αντιμετωπίστηκε με ευγένεια,  περπάτησε  στο Βίδο ελεύθερα, απρόσκοπτα  νιώθοντας και εισπράττοντας την Κερκυραϊκή φιλοξενία. Κανείς δεν είχε κανένα πρόβλημα ουτε με την συγκοινωνία, ούτε με την πρόσβαση σε όλο το νησί, ούτε βέβαια με το εστιατόριο. Σαν υπεύθυνος   της νησίδας και  του εθελοντισμού, θέλω να ευχαριστήσω  την Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου μας για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα το 2020, αλλά και τους εθελοντές συμπολίτες μας οι οποίοι φρόντισαν για τον καθαρισμό των παραλιών , τον ευπρεπισμό της νησίδας, την συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών κλπ. Να ευχαριστήσω επίσης όλους όσους δραστηριοποιήθηκαν στην νησίδα και ξεπερνώντας τις συμβατικές τους υποχρεώσεις  προσέφεραν παροχή υλικών και εργασίας , δείχνοντας την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας.  Το αποτέλεσμα του 2020, ήταν μια συλλογική προσπάθεια και μια συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου μας , του καπετάνιου και του πληρώματος του Δημοτικού Καϊκιού, του εστιατορίου της επιχείρησης IKOS, των ελεύθερων επαγγελματιών που δραστηριοποιήθηκαν στο νησί, των Προσκόπων, των Οδηγών, των επισκεπτών, των εθελοντών, των Αγγέλων του Βίδο και φυσικά του Ιωσήφ και του Μένιου.

Με έκπληξη όμως διαβάσαμε την αναφορά που έγινε  στο ότι είναι αδύνατη η επίσκεψη στο νησί, ότι  η βλάστηση κάνει δύσκολη την πρόσβαση στο νησί.

Με μεγαλύτερη έκπληξη διαβάσαμε οτι η λειτουργία του εστιατορίου – αναψυκτηρίου θα κινηθεί στα πλαίσια της υπογραφείσας την άνοιξη του 2019, σύμβασης μεταξύ Δήμου και IKOS. Μια σύμβαση, η εφαρμογή της οποίας, (λόγω θέσης των τραπεζιών τα οποία θα είναι στο τσιμέντο και στον ήλιο) θα στερήσει την δυνατότητα από κάθε επισκέπτη να χρησιμοποιήσει το εστιατόριο κατά την διάρκεια  της ημέρας. Δεν έγινε καμία αναφορά στην απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο μπροστά στον κίνδυνο της απομάκρυνσης των επισκεπτών από το νησί αποφάσισε να δώσει την πολιτική κατεύθυνση για την αξιοποίηση επιπλέον χώρου για το εστιατόριο, εξασφαλίζοντας την εξυπηρέτηση του κάθε επισκέπτη με την τιμολογιακή πολιτική και εξυπηρέτηση του 2020.

Ξέφυγε επίσης  να γίνει αναφορά στην υποστήριξη που έχει ξεκινήσει ο Δήμος μας σε φορείς, σε συλλόγους, σε ομάδες και συλλογικότητες ώστε να είναι εύκολη και επιθυμητή η δραστηριοποίηση τους στην νησίδα.

Να ενημερώσουμε επίσης ότι ξεκινώντας το 2020 την προσπάθεια εξωστρέφειας, παρέχοντας ασφάλεια και υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών, καταφέραμε μέχρι τώρα να αυξήσουμε τις συμμετοχές στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης από 40 σε 136 αιτήσεις μέχρι τώρα! Επίσης προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια και βάζοντας τους κανόνες καταφέραμε :

  • ένας αθλητικός σύλλογος να κάνει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα στο Βίδο με την παρουσία 60 και πλέον νέων.
  • επίσης έξι ακόμη φορείς και σύλλογοι θα συμμετέχουν και θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα της Δημιουργικής απασχόλησης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ