Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

3ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας “Καμία Μόνη – Κανένας Μόνος”

Σταματάμε τον σχολικό εκφοβισμό αξιοποιώντας θεατρικές τεχνικές

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι πραγματοποιήσαμε την τελική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Erasmus+ EIRENE με τίτλο «Καταπολέμηση του bullying με πρακτικές εφαρμοσμένου θεάτρου», στο οποίο συμμετείχαν το Playhouse, θεατρικός οργανισμός από την Β. Ιρλανδία, το Action Synergy, ελληνικός εκπαιδευτικός οργανισμός και πέντε σχολεία από Ιταλία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Πολωνία καθώς και το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας.
Στις 23 Ιουνίου στον φιλόξενο χώρο του Προσκοπείου, στο Φαληράκι, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, υποδεχτήκαμε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, για να τους παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα του τριετούς αυτού προγράμματος (2018-2021). Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί της ομάδας EIRENE του σχολείου μας παρουσίασαν σε βιωματικά εργαστήρια ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των θεατρικών τεχνικών που εφάρμοσαν πιλοτικά για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Επίσης, έγινε προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο “Καμία Μόνη – Κανένας Μόνος” που δημιούργησε η ομάδα EIRENE στο πλαίσιο του προγράμματος.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην ολιστική αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού με τρόπο βιωματικό και συμπεριληπτικό. Προτείνει μια δοκιμασμένη μεθοδολογία για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του φαινομένου, η οποία ξεπερνά την τυποποιημένη θεωρητική κατάρτιση και αξιοποιεί την αμεσότητα και την ενσυναίσθηση που καλλιεργεί το θέατρο. Η μεθοδολογία αυτή θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο. Με παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο αφυπνίζει και ενδυναμώνει μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να “παίρνουν θέση” και να αποσοβούν τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και βίας γενικότερα.
Γιατί οφείλουμε με κάθε τρόπο να σταματήσουμε τη βία και να στείλουμε το μήνυμα «Καμία Μόνη, Κανένας Μόνος».

Η Διευθύντρια

Ιφιγένεια Ρακοπούλου

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ