Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σε μπαράζ για το Φιναλ 6 οι Κορασίδες του Κερκυραϊκού

Η πολλά υποσχόμενη ομάδα Κορασίδων (15-16 ετών) του Κερκυραϊκού ΓΣ, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη την Κυριακή 4/7 μέσα στα Γιάννενα από τον τοπικό ΑΟΙ, πήρε συγχρόνως και το εισιτήριο να διεκδικήσει θέση στις καλύτερες 6 ομάδες της Ελλάδας που θα διαγωνισθούν 23-25 Ιούλη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το τελικό σκορ 13-24 δείχνει πως οι Κερκυραίες χαντμπολίστριες δεν πτοήθηκαν από την ήττα εντός έδρας πριν 7 ημέρες από τη ίδια ομάδα με σκορ 28-27 και διεκδίκησαν την  πρωτιά στην ΒΔ Ελλάδα. Ετσι τώρα θα αγωνισθούν σε μονό αγώνα μπαράζ με την πρωταθλήτρια της Δυτικής Μακεδονίας που είναι ο Εθνικός Κοζάνης , το Σάββατο 10 Ιούλη σε ουδέτερη έδρα , μάλλον στα Γιάννενα.  Η ομάδα Κορασίδων του Κερκυραϊκού την περσινή δύσκολη λόγω των απαγορευτικών μέτρων χρονιά, προκρίθηκε στην τελική φάση που έγινε στην Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 20, ενώ φέτος ενισχύθηκε με 4 ταλαντούχα κορίτσια από τον Φαίακα , κάνοντας ακόμη  ένα μεγάλο βήμα στην συνεργασία των δυο Κερκυραϊκών σωματείων που καλλιεργούν το χάντμπολ. Έτσι ο αγώνας με την δυνατή Κοζάνη είναι και ένα crush test  για το γυναικείο Κερκυραϊκό χάντμπολ που κάτω από αντίξοες συνθήκες παραμένει μια αξιόλογη δύναμη πανελλαδικά. Εννοείται ότι η γεωγραφική θέση της Κέρκυρας προσθέτει επιπλέον  προβλήματα στην ανάπτυξη γενικά του αθλητισμού με κύριο πρόβλημα το οικονομικό!

«…το παλεύουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και είναι πράγματι αξιόλογο το αποτέλεσμα αν δούμε την γεωγραφία ανάπτυξης του χάντμπολ στην χώρα μας . Είμαστε από τα λίγα νησιά  (το άλλο είναι η Κρήτη με τα Χανιά) που κρατά ψηλά την σημαία ανάπτυξης. Γι αυτό η παραμονή του Φαίακα στην Α1 ανδρών έχει μια ιδιαίτερη αξία…!» τονίζει ο συντονιστής του τμήματος handball  του Κερκυραϊκού ΓΣ. Και συνεχίζει «… Γι αυτό και δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει έτσι η διάκριση και κατάφορη αδικία που έγινε με τις χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια ΙΝ κατά του τμήματος handball του Κερκυραϊκού ΓΣ. Δεν έτυχε της χρηματοδότησης για τις συμμετοχές του στα Πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων Εφήβων Κορασίδων και νεανίδων , σε αντίθεση με άλλα αθλήματα. Το γιατί θα το περιμένουμε εγγράφως από τον  αρμόδιο σύμβουλο της ΠΙΝ σε ερώτημα που θα καταθέσουμε στις επόμενες ημέρες.  Και κάτι ακόμη. Νοιώσαμε σαν Κερκυραίοι αθλητές και παράγοντες ντροπή για τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις , όταν μπήκαμε στο κλειστό γυμναστήριο των Ιωαννίνων (ΕΑΝΚΙ- Λιμνοπούλα) που είναι δυο χρόνια αρχαιότερο από το δικό μας, αυτό του ΕΑΚΚ εδώ στην Κέρκυρα. Ανακαινισμένο πλήρως , αγωνιστικός χώρος  και περιβάλλον αγων. Χώρος, αποδυτήρια με μπάνια, όλα ανακαινισμένα που σε παραπέμπουν σε μια νέα κατασκευή. Και το σπουδαιότερο. Αγωνιστήκαμε σε αίθουσα με κλιματισμό, εν  έτει 2021 να είναι είδηση ότι σε  κλειστό γυμναστήριο λειτουργεί κλιματισμός!!!! Τώρα τι να πεις για τον αγώνα. Τα κορίτσια μας πήραν αυτό που δικαιούνται,  παρά το σοκ της ήττας εντός έδρας. Αντέδρασαν όπως έπρεπε και προχωράμε».

Για την ιστορία η σύνθεση της ομάδας Κορασίδων του ΚΓΣ (Περρος – Γιανναράς) Κάντα Νικολίνα, Κούφαλη Άννα 1, Μπατσούλη Ιωάννα, Κουρκούλου Χριστίνα 8 , Murati Laura, Καρβούνη Ιωάννα, Σκουρτάι Αμαριλίς 9, Πανάρετου Μαριάνα, Ξενίδου Αγγέλικα 4, Γραμμένου Μαριάντα, Σκορδίλη Πωλίνα, Γαρνάβου Έλενα, Γαρνάβου Χριστίνα, Μάστορα Κατερίνα 2, Δέλλιου Μαρκέλλα. Τα πεντάλεπτα  0-0, 1-4, 3-4, 4-6, 6-8, 6-10 ημ  και 6-11, 7-13, 7-15, 9-17, 12-18 και τελικό 13-24.

Στον αντίστοιχο αγώνα των παίδων με τον τοπικό ΑΟΙ, η ομάδα του Κερκυραϊκού ηττήθηκε με 23-20 και σε σχέση με το σκορ του αγώνα της Κέρκυρας που είχε κερδίσει με 28-25 έχασε την πρόκριση διότι δέχτηκε περισσότερα τέρματα στην έδρα της. Η Κερκυραϊκή ομάδα κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 58.30 , δηλαδή εναμιση λεπτό πριν την λήξη όταν και το σκορ ήταν στην διαφορά ένα γκολ. Μια δίλεπτη όμως αποβολή την ανάγκασε να παίξει με παίκτη λιγότερο και να δεχτεί 2 τέρματα. Και ενώ  ο χρόνος  που απέμενε ήταν 35 δεύτερα, από μεριάς του Κερκυραϊκού απέσυραν τον τερματοφύλακα και έβαλαν παίκτη γηπέδου, με την ομάδα του ΑΟΙ να δημιουργεί αναστάτωση στην γραμματεία για λάθος αλλαγή και να περάσουν 20 δευτερόλεπτα πολύτιμα για τους Κερκυραίους που τελικά πραγματοποίησαν το τελευταίο σουτ χωρίς επιτυχία.

Κερκυραϊκός ΓΣ (Πέρρος – Γιανναράς) Δραγομάνοβιτς Χ7, Ζέρβας Ν 5, Μπόχτης Δ, Ντούκο Λαέρτης 1, Χατζηπαρασίδης Δ, Κουρτέσης Θ5, Ζωχιός Αν, Putro Xj, Σκορδίλης Π, Κούρκουλος Κ, Νικομάνης Στ. τα πεντάλεπτα 0-1, 1-3, 5-5, 9-8, 10-8 και ημίχρονο 13-11. 14-12, 17-13, 18-16, 21-17, 21-18 και τελικό 23-20.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ