Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κέρκυρα 180˚: “Απέχουμε από το κακοπαιγμένο μονόπρακτο της Δημοτικής αρχής”

Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή στρέφεται στο Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθώντας να νομιμοποιήσει τις παράνομες εκχωρήσεις συμβάσεων από το ΣΥΔΙΣΑ στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η Δημοτική αρχή αδυνατώντας να κρατήσει καν τα προσχήματα δίνει στην οικονομική επιτροπή τον ρόλο του προαγωγού αφού ο ΣΥΔΙΣΑ και η οικονομική επιτροπή έχουν σχεδόν ίδια μέλη – ελεγχόμενα από την ίδια. Όπως λένε δηλαδή, “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”.

Η Δήμαρχος, κλείνοντας τα μάτια στην άβολη πραγματικότητα, από όταν ανέλαβε, στο ζήτημα των απορριμμάτων δεν κάνει λόγο για “σχεδιασμό” – ούτε φυσικά λαμβάνει υπόψη τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθούν την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή – και συνεχίζει να θάβει ανεξέλεγκτα τα απορρίμματα στο Τεμπλόνι αυξάνοντας τα βουνά των χύμα απορριμάτων που, εκτεθειμενα στις καιρικές συνθήκες, είναι πιθανές εστίες πυρκαγιών (όπως αυτών που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι).

Πέρα από αυτό το παράδοξο, έχουμε μέχρι σήμερα δει την Δημοτική Αρχή και την κ. Υδραίου να χρησιμοποιεί τον ΦΟΔΣΑ σαν τάχα αποκλειστικό αρμόδιο για τα ζητήματα αυτά, “ξεχνώντας” έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο και βολικά παρερμηνεύοντας το ρόλο του στη λήψη αποφάσεων.

Ενδεικτικά, έχουν ήδη ληφθεί, μέσω του -πλήρως ελεγχόμενου από την Δημοτική Αρχή – ΦΟΔΣΑ αποφάσεις για το έργο της μεταφοράς απορριμμάτων -όχι μόνο υπερκοστολογημένο αφού είχε οριστεί η τιμή από έρευνα αγοράς του Υπουργείου σε  58€/τόνο και τελικά ανατέθηκε στην τιμή των 76€/τόνο, μειώνοντας τους τόνους από 23.700 που είχαμε έγκριση να μεταφέρουμε, σε 18.086, αλλά και με καθυστέρηση 9 μηνών- μέσω κατεπείγουσας (!) ανάθεσης. Η Δήμαρχος βιάστηκε χωρίς λόγο, για λογαριασμό του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και μάλιστα χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δημοπρατήσει μέσω ΣΥΔΙΣΑ και την μεταφορά για τα επόμενα δύο (+1) χρόνια με €84/τόνο, με συνολικό κόστος €7.270.000.

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο καλούμαστε να αναδιαμορφώσουμε τον δημοτικό προϋπολογισμό ώστε να μπορούν να πληρωθούν με τα λεφτά των δημοτών καταχρηστικές συμβάσεις που έκανε ο πλήρως ελεγχόμενος σύνδεσμος. Βλέπουμε θέματα που είχε εισηγηθεί η Δήμαρχος σε προηγούμενες συνεδριάσεις και εν τέλει αποσύρθηκαν χωρίς συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνονται από την οικονομική επιτροπή και να φτάνει τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

Η Δημοτική Αρχή ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ το Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίνει σοβαρά ζητήματα αποκλειστικά μέσω άλλων καταχρηστικά ελεγχόμενων δημοτικών οργάνων.

Διαμαρτυρόμενοι για όλα τα παραπάνω, αποφασίσαμε συνειδητά να απέχουμε από την “κατεπείγουσα” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μη θέλοντας να συμμετέχουμε στο κακογραμμένο αυτό μονόπρακτο, με πρωταγωνιστή την κακοδιαχείριση των δημοτικών τελών που με κόπο πληρώνουν οι συνδημότες μας.

Είμαστε εδώ για να φανούμε χρήσιμοι, να συμμετέχουμε στην πρόοδο και να βρίσκουμε λύσεις και όχι για να νομιμοποιούμε τις καταχρηστικές αποφάσεις ελεγχόμενων οργάνων ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου μας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ