Δεκτό το αίτημα Υδραίου από Σκρέκα. Ανοίγει ο δρόμος για μεταφορά των απορριμμάτων και προς Βόνιτσα

Share:

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος  και Ενέργειας, Κωνσταντίνου Σκρέκα, επιτρέπεται η μεταφορά 15.000 τόνων, υπολειμματικών και καθημερινών,  Αστικών  Στερεών Αποβλήτων   (ΑΣΑ)   του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από το Τεμπλόνι, στο νόμιμα λειτουργούντα χώρο, υγειονομικής Ταφής  (Χ.Υ.Τ) Παλαίρου, στην θέση “Κακοπετριά” του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας  της 3ης ΔΕΝ Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την απόφαση,   η προσωρινή διαχείριση επιβάλλεται για λόγους, δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου  να προστατευθεί η δημόσια  υγεία και το περιβάλλον, από την συσσώρευση των απορριμμάτων.

Μετά την θετική αυτή εξέλιξη,η  Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου δήλωσε:

“ Με μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση,  έλαβα σήμερα την απόφαση του Υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα  –  τον οποίο ευχαριστώ και προσωπικά –  για την μεταφορά 15.000 τόνων  υπολειμματικών και καθημερινών,  Αστικών  Στερεών Αποβλήτων   (ΑΣΑ)   του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας από το Τεμπλόνι σε ένα πιο κοντινό προορισμό.

Μετά από  συνεχείς προσπάθειες  δικαιώθηκε το αίτημα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να  μας ανοίξει  και ένας ακόμα δρόμος  για μεταφορά, πιο κοντινός και οικονομικά συμφερότερος,  που μας δίνει τη δυνατότητα  να μεταφέρουμε   και υπόλειμμα,  για να καθαρισθεί και να αποκατασταθεί  επιτέλους,  σταδιακά ο επιβαρυμένος χώρος του Τεμπλονιού”

Previous Article

Συνελήφθησαν δύο άτομα, στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Next Article

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Σχετικά Άρθρα