Τη Δήμαρχο της Kεντρικής Κέρκυρας επισκέφθηκε στο Iστορικό Δημαρχείο, η Αναπληρώτρια Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κα Dawn Mcken

Share:

Τη Δήμαρχο της Kεντρικής Κέρκυρας επισκέφθηκε στο Iστορικό Δημαρχείο,  η Αναπληρώτρια Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κα  Dawn Mcken, συνοδευόμενη από την Γενική  Πρόξενο της Πρεσβείας στην Ελλάδα και την Κύπρο κα Clare Douglas,  την Yποπρόξενο της  Κέρκυρας  κα Alison Turney καθώς και στελέχη του Βρετανικού Προξενείου.

Η κυρία Υδραίου καλωσόρισε την Πρέσβειρα στο νησί μας και παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της τουριστικής οικονομίας. Συγκεκριμένα η  Δήμαρχος ενημέρωσε την κα Mcken για το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρείται από τη βρετανική αγορά, για διακοπές στην Κέρκυρα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του covid-19,  ενώ εστίασε στην παραδοσιακή σχέση φιλίας που συνδέει τους δύο λαούς και στην προτίμηση που διαχρονικά επιδεικνύουν οι Βρετανοί για την Κέρκυρα ως τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δήμαρχος ενημέρωσε την Πρέσβειρα για τις πρωτοβουλίες του Δήμου και τη συνεργασία με τις   αρμόδιες δομές της Περιφέρειας για τον προσδιορισμό  και δεύτερου ξενοδοχείου καραντίνας που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφόμενες υγειονομικές διατάξεις με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους επισκέπτες μας, την διασφάλιση της κανόνων υγιεινής και την αποφυγή διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Η Πρέσβειρα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις ενέργειες του Δήμου προς τη κατεύθυνση αυτή και τον συντονισμό που επιχειρείται από τους εμπλεκόμενους φορείς για την απρόσκοπτη ροή των τουριστών από τις πύλες εισόδου[ αεροδρόμιο και λιμάνι]. Ευχαρίστησε δε την Δήμαρχο για την  άμεση συνεργασία που έχει αναπτύξει με τις πρεσβευτικές και προξενικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και για τα «γρήγορα αντανακλαστικά» που επιδεικνύει σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος, ανταποκρινόμενη πάντα με συνέπεια και ευελιξία σε θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, οι οποίοι ενημέρωσαν την Πρέσβειρα  για το τουριστικό  προϊόν της Κέρκυρας και το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο που φέρει, στοιχεία που την κατατάσσουν υψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών.

Previous Article

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Κέρκυρας για την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Next Article

Δωρεάν έλεγχοι από κλιμάκια (ΚΟμΥ) ΕΟΔΥ

Σχετικά Άρθρα