Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απάντηση σε ερώτηση (και) Αλ.Αυλωνίτη για τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών σε βασικά είδη κατανάλωσης

Στις 7 Ιουνίου 2021, πενήντα πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών για τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης κατέθεσαν.

Ύστερα από την ερώτηση, μας απεστάλη η υπ’αριθμ. 85461/2021 Απάντηση, την οποία υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών. Η απάντηση ήταν εξαιρετικά σύντομη και γενικόλογη, αναφέροντας μόνο τις προθέσεις του Υπουργείου για ελέγχους της αγοράς, χωρίς όμως να γίνει αναφορά σε άλλους τρόπους για τη συγκράτηση των τιμών. Θα πρέπει το Υπουργείο, αντί να δηλώνει τις προθέσεις του, να προχωρήσει σε τολμηρές ενέργειες για την προστασία των καταναλωτών, όπως λόγου χάρη η έκδοση νέας Αγορανομικής Διάταξης για τη διατίμηση συγκεκριμένων προϊόντων, η δημοσιοποίηση των ανατιμήσεων με λίστες και πολλά άλλα. Προτάσεις έχουν γίνει. Μόνο οι προθέσεις και οι έλεγχοι δεν λύνουν το πρόβλημα. Παραμένει αναγκαία η άμεση προστασία των καταναλωτών και ειδικά σε αυτές τις περιστάσεις που έχουν προκύψει λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Δυστυχώς, η ελληνική οικονομία και οι πολίτες έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές ζημιές λόγω της πανδημίας και η Κυβέρνηση παρακολουθεί αδρανής και μετατοπίζει την ευθύνη, για άλλη μια φορά στον πολίτη, ο οποίος θα πρέπει να προβαίνει σε εκτεταμένη έρευνα αγοράς σε καθημερινή βάση προκειμένου να προμηθευτεί σε στοιχειωδώς λογικές τιμές βασικά αγαθά.

Υπό αυτή την έννοια, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η υπεκφεύγουσα απάντηση αυτή του Υπουργείου καλύπτει στην πραγματικότητα τα θέματα που τέθηκαν από την Ερώτηση μας.

Το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ