Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

Πολιτική βούληση και αποτελεσματικές λύσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών.

Την πολιτική βούληση για αποτελεσματικές λύσεις και ουσιαστική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την Ζάκυνθο σε θέματα ασφάλειας εξέφρασε κατά την διάρκεια της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όπου συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με θεσμικούς φορείς.

Στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, του Δήμου Ζακύνθου και των Συλλόγων Ξενοδόχων, οι Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος και Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού Αικατερίνη Μοθωναίου ενημέρωσαν τον κ. Χρυσοχοϊδη αναφορικά με την διαμορφούμενη κατάσταση σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας, στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας και ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών κατα τους θερινούς μήνες.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Πέτρο Τζαφέρη επεσήμανε πως βρίσκεται στη Ζάκυνθο για να διαπιστώσει κατά πόσο υλοποιούνται, αποδίδουν και ικανοποιούν τους κατοίκους της Ζακύνθου οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για να ολοκληρωθεί η επαναφορά του νησιού στην κανονικότητα και την βελτίωση περαιτέρω της απόδοσης των αστυνομικών Αρχών και υπηρεσιών

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στο νησί, η διασφάλιση της ομαλότητας σε περιοχές, όπως ο Λαγανάς όπου μέχρι πρόσφατα καταγράφονταν περιστατικά παραβατικότητας και ανομίας, οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε όλη την χώρα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος δήλωσε ότι “η εντατικοποίηση των ελέγχων που πραγματοποιούνται από την Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ζακύνθου για θέματα covid-19 και η προσπάθεια για ελεγχους στα ποτά αλλά και σε ότι αφορά όλους τους αγορανομικους ελεγχους, όπως και η δραστηριότητα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση όλων των έκτακτων γεγονότων αποδίδει καρπούς. Ζητήσαμε περισσότερο στοχευμένη αστυνόμευση και μεγαλύτερο έλεγχο στα λιμάνια αναχώρησης για Ζάκυνθο όπως είναι η Κυλλήνη, αλλά και στελέχωση της Α.Δ. Ζακύνθου με μόνιμο προσωπικό. Η ανάγκη για τήρηση της τάξης είναι ξεκάθαρη. Προς αυτή την κατευθυνση μας ικανοποιεί η απόφαση του Υπουργού πως ο δρόμος του Λαγανά θα κλείνει υποχρεωτικά τις βραδινές ώρες μέχρι το πρωί για λόγους ασφαλείας των πολιτών από τροχαία ατυχήματα και για να δοθεί περισσότερος χώρος στους πεζούς ώστε να αποφεύγετε ο συγχρωτισμος”.

H Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού Αικατερίνη Μοθωναίου αφου μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπουλου τόνισε πως “η Περιφερειακή Αρχή έχει καταβάλει σοβαρή και ουσιαστική προσπάθεια για να μην γίνει κανένα νησί του Ιονίου κέντρο διάδοσης της πανδημίας, να μην υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις και πάρτι είτε στην ξηρά, είτε στην θάλασσα, που διαδίδουν και διασπείρουν τον ιό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει την Ζάκυνθο “Δούρειο Ίππο” για να βρεθούν τα Ιόνια Νησιά στην κόκκινη κατηγορία του υγειονομικού χάρτη. Στο πλευρό μας έχουμε και την πλειοψηφία των επιχειρηματιών και πολιτών που επιθυμούν την ευταξία και την υγειονομική προστασία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την βίαιη αναστολή της τουριστικής μας λειτουργίας”

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταθούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις, αλλά και οι επιχειρήσεις από άλλες υπηρεσίες, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη τάξη και ηρεμία, θα μετατραπεί σε Υποδιεύθυνση, το Τμήμα Ασφάλειας του νησιού και θα ενισχυθεί με προσωπικό, ενώ θα δημιουργηθεί αυτοτελές Τμήμα στο αεροδρόμιο, ώστε να αποδεσμευτούν οι δυνάμεις του Τμήματος Ασφαλείας από εκεί.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ