Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μνημόσυνο στον Άγιο Σπυρίδωνα Ναυπλίου και κατάθεση Στέφανου στον ανδριάντα του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια από την Φ. Ε. «Μάντζαρος»

Σήμερα το πρωί, το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Εταιρίας “Μάντζαρος” παρέστη και παιάνισε σε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο, όπου είναι και ο τόπος της δολοφονίας του. Της δέησης μας έκανε την τιμή να χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκταριος. Ακολούθως η Φιλαρμονική μετέβη στον αδριάντα του κυβερνήτη όπου, δια του Προέδρου της κ. Ιωάννη Τριβιζά, κατέθεσε στέφανο στην μνήμη του.

Επίσης, κατά την τελετή, η Σκηνοθέτιδα και Ηθοποιός (και απόγονος του Κυβερνήτη) κ. Ναταλια Καποδίστρια απήγγειλε, προς τιμήν του, στίχους από το έργο «Λόγος Επιτάφιος στον Ιωάννη Καποδιστρια» του Αλεξάνδρου Στουρτζα.

Στις εκδηλώσεις συμπαρέστη και η Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου.

Η Φιλαρμονική «Μαντζαρος» βρίσκεται στο Ναύπλιο προσκεκλημένη, ώστε να πραγματοποιήσει Συναυλία το Μουσικό της Σώμα, το βράδυ της 18ης Ιουλίου 2021, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη, με την οποία και θα κλείσει το 30ο Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Όλες δε οι παραπάνω τελετές οι σχετιζόμενες με τον Ιωάννη Καποδίστρια, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής μας, τιμώντας έτσι και το πρόσωπο του Κυβερνήτη, αλλά και την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ