Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Οφείλουμε να διαφυλάξουμε με ορθολογισμό το τουριστικό μας προϊόν

Παρά τις μεγάλες προσδοκίες των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού, η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση τη φετινή τουριστική περίοδο αποδεικνύεται περίτρανα, πως παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες, που δυστυχώς, αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα και αποφασιστικά, μπορούν να στοιχίσουν στον τόπο μας, τόσο για τούτη τη σεζόν που διανύουμε, όσο και μελλοντικά.

Ο ελλιπής προγραμματισμός και σχεδιασμός, τα καθημερινά τραγελαφικά περιστατικά με τη διαχείριση των κρουσμάτων των επισκεπτών μας και τα ξενοδοχεία καραντίνας, αλλά και η δυναμική που παρουσιάζεται στα υγειονομικά δεδομένα των τουριστικών προορισμών της χώρας μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Είναι επιτέλους ώρα, η κυβέρνηση να πάρει σημαντικές αποφάσεις που έπρεπε να είχε λάβει εδώ και καιρό. Να εμπλέξει αποφασιστικά στη διαχείριση της πανδημίας τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, ειδικά των νησιών μας, να τους δώσει αποφασιστικό ρόλο και να εκμεταλλευτεί επιτέλους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νησιωτικότητας.

Η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης για τη συμμετοχή του λιμενικού σώματος στον έλεγχο των επισκεπτών στα νησιά μας μετά από μια εβδομάδα εφαρμογής στερείται στοιχειώδους οργάνωσης, σχεδιασμού και προετοιμασίας όντας μάλλον αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Τόσο η υπέρμετρη επιβάρυνση, πέραν των προβλεπόμενων καθηκόντων τους, των λιμενικών που διενεργούν ελέγχους (ακόμη και δοκίμων), όσο και οι τεράστιες ουρές των επιβατών πριν την επιβίβασή τους σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν αποδεκτές και ανάλογες του αντίστοιχου αποτελέσματος, καθόσον το ένα μετά το άλλο τα νησιά μας «κοκκινίζουν», ο τουρισμός μας πλήττεται καταστροφικά και η δημόσια υγεία και ο στόχος της σταδιακής απεμπλοκής από την πανδημία υποβαθμίζεται δραματικά.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει όλοι μαζί να διαφυλάξουμε το τουριστικό προϊόν της πατρίδας μας, τα brand names των νησιών μας, σκεπτόμενοι όχι μόνο τη δύσκολη φετινή σεζόν αλλά και το μέλλον του τουρισμού. Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προασπίσουμε τόσο την υγεία μας, όσο και την υγεία των τουριστών μας, με σεβασμό τόσο στους ανθρώπους μας, όσο και στους επισκέπτες που μας τιμούν με την επιλογή τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ