Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σπύρος Νεράντζης: Συνέχιση των μεταφορών απορριμμάτων για το 2021

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση διαβάσαμε τις αποφάσεις με αριθμό ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/65637/1249, οι οποίες δημοσιευτήκαν στο ΦΕΚ 3135/19.07.2021 καιμε τις οποίες δίνεται για άλλη μια φορά  διέξοδος στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας .

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση και πρωτίστως :

  1. Στην Δήμαρχο Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Κα Μερόπη Υδραίου και τους συνεργάτες της, οι οποίοι με αποφασιστικότητα , διεκδικήσαν και κέρδισαν να αυξήσουν κατά 15.000 τόνους την ποσότητα απορριμμάτων που θα έχουμε την άδεια να μεταφέρουμε,(στον ΧΥΤΑ Παλαίρου αυτήν την φορά). Η δυνατότητα αυτής της μεταφοράς, αν και προκαλεί επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου και όχι του κρατικού προϋπολογισμού, (όπως αναφέρεται στην απόφαση)  είναι ένα πρόσθετο μαξιλάρι ασφαλείας για την απομάκρυνση επιπλέον απορριμμάτων του Δήμου μας , ώστε να αποφύγουμε για άλλη μια φορά τις δυσάρεστες εμπειρίες των προηγούμενων ετών, καθώς η μείωση του όγκου μέσω της ανακύκλωσης δεν επιτυγχάνεται.

Οφείλουμε να αναφερθούμε στηνΚυβέρνηση και στον Υπουργό Κον Κωνσταντίνο Σκρέκα, οι οποίοι αντέδρασαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα στο από 05/07/2021 ανάλογο αίτημα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και μέσα σε 14 ημέρες, στις 19/11/2021 είχε δημοσιευτεί η απόφαση στο ανάλογο ΦΕΚ !

  • Στον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κον Κώστα Λέσση και τους συνεργάτες τους, οι παρέμειναν πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και κατάφεραν να πετύχουν  την μεταφορά 8.000 τόνων δεματοποιημένων υπολειμμάτων από τον ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, ούτε για την μεταφορά των δεμάτων, αλλά ούτε για το τέλος χρήσης του αποδέκτη ΦΟΔΣΑ 3ης ΔΕΝ Αιτωλοακαρνανίας.
  • Στην Περιφερειάρχη Κα Ρόδη Κράτσα και τους συνεργάτες της, οι οποίοι με τεχνοκρατική αντίληψη και προσέγγιση, καθώς και με πνεύμα συνεργασίας, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, εξασφάλισαν την χρηματοδότηση, τον αποδέκτη,  τις εγκρίσεις και ανέλαβαν όλο το κόστος για την μεταφορά και την εναπόθεση. Και σε αυτήν την περίπτωση η πολιτική βούληση και ταχύτητα ανταπόκρισης της κυβέρνησης και του Υπουργού Κου Σκρέκα ήταν και άμεση και αποτελεσματική.

Χρειάζεται βέβαια, ακόμη δουλειά για να υλοποιηθεί  η νέα δυνατότητα απομάκρυνσης 15.000 τόνων ΑΣΑ, για να μην εναποτεθεί στο Τεμπλόνι, καθώς και η απομάκρυνση 8.000 τόνων δεματοποιημένων υπολειμμάτων από τον ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας, ευχόμαστε όμως η αμέριστη κυβερνητική στήριξη, να αξιοποιηθεί το συντομότερο!

Επίσης θέλουμε να πιστεύουμε ότι πλέον ο επόμενος σχεδιασμός θα είναι για το Τεμπλόνι. Σαν Δήμος Κ.Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων οφείλουμε, όπως ακριβώς φρόντισε ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας , να απαιτήσουμε την απομάκρυνση όλων των δεμάτων που βρίσκονται στο δικό μας Τεμπλόνι και μάλιστα χωρίς καμία δική μας επιβάρυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για το Τεμπλόνι και το οποίο έχουμε επισημάνει αρκετές φορές στο παρελθόν. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ