Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ενημέρωση Στ. Γκίκα από Αν. Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση για την πορεία του Έργου Αποκατάστασης του Αχιλλείου

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Αχιλλείου. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Παπαθανάσης έχει οριστεί με εντολή του Πρωθυπουργού ως υπεύθυνος για τον συντονισμό του έργου.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι τον Μάρτιο συμβασιοποιήθηκε το έργο για την συντήρηση του Ανακτόρου, των κτιρίων Στρατώνων, Βαρόνου και Θυρωρείου και του αύλειου χώρου που περιβάλλει τα κτίρια και το Ανάκτορο. Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε έμφαση στην προσβασιμότητα του Μουσείου για τους επισκέπτες, στην λειτουργία του κυλικείου και στην πλήρη λειτουργία  του εστιατορίου του κτιρίου του Βαρόνου το καλοκαίρι του 2022. Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου εντός 24 μηνών.

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε επιπλέον την ανάγκη αποκατάστασης της γέφυρας του Κάιζερ και της θαλάσσιας προβλήτας του συγκροτήματος του Αχιλλείου. Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι πρόκειται για υποέργο του βασικού έργου, για το οποίο εγκρίθηκε κονδύλιο ύψους 1,1 εκατ. Ευρώ από το ΠΔΕ για την εκπόνηση μελέτης, που θα συμπεριλαμβάνει την αποκατάσταση της γέφυρας, της προβλήτας και του περιπτέρου της Σίσσυς, με αρμόδιο φορέα υλοποίησης την ΕΤΑΔ Α.Ε. και φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Τουρισμού. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, το έργο θα ενταχθεί στην προγραμματική περίοδο 2021-2027. Επιπλέον ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης της κλίμακας Χάινε και αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Επίσης, όπως ενημερώθηκε ο κ. Γκίκας, σε ότι αφορά στα έργα συντήρησης αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, στα 14 άτομα που απασχολούνται σήμερα, θα προστεθούν τις επόμενες ημέρες άλλα 12 για την κάλυψη των αναγκών του συγκροτήματος.

Ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του Αχιλλείου προχωρά με σταθερά βήματα και ευχαρίστησε τον Αν. Υπουργό για όλες τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Κυβέρνηση για την υλοποίηση του έργου το οποίο έχει σημαντικό τουριστικό αλλά και πολιτιστικό αντίκτυπο στην Κέρκυρα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ