Εντός του μηνός Αυγούστου στη διάθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Share:

Εντός του μηνός Αυγούστου στη διάθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» για την τριετή ερευνητική διαδικασία στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου

  • Συνεχής επικοινωνία στο μεσοδιάστημα του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος», τόσο με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρο Ιωάννου, όσο και με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για τη διαδικασία συλλογής δειγμάτων από τα σημεία που θα υποδειχθούν από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.

Μέσα στον επόμενο μήνα (Αύγουστο του 2021) θα σταλεί από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρο Ιωάννου, το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης της ερευνητικής διαδικασίας τριετούς διάρκειας στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου, στο πλαίσιο της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Π.Ι.Ν. και Εθνικού Κέντρου Ερευνών Φυσικών Επιστημών.

Το κλιμάκιο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», με επικεφαλής τον Δ/ντη Ερευνών, Λεόντιο Λεοντιάδη, επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 την περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου. Τα μέλη του κλιμακίου, που πραγματοποίησαν την αυτοψία, συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως επίσης εκπρόσωποι τοπικών φορέων και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τεμπλονίου.

Τα μέλη του κλιμακίου του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» είχαν, προ της αναχώρησής τους από την Κέρκυρα, ωριαία συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρο Ιωάννου, προκειμένου να συζητηθούν τα πρώτα συμπεράσματα από την αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή του Τεμπλονίου.

Τα μέλη του κλιμακίου του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος», εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από τη συνεργασία που είχαν, τόσο με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όσο και με τους κατοίκους της περιοχής υπογραμμίζοντας στον Σπύρο Ιωάννου ότι εντός του μηνός Αυγούστου θα σταλεί από τον «Δημόκριτο» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης της ερευνητικής διαδικασίας, το οποίο εν συνεχεία θα δημοσιοποιηθεί.

Όπως επισημάνθηκε από τον επικεφαλής του κλιμακίου, Δ/ντή Ερευνών, Λεόντιο Λεοντιάδη, στο μεσοδιάστημα θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία, τόσο με τις υπηρεσίες, όσο και με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, για τη διευθέτηση επιμέρους λεπτομερειών αναφορικά με τη διαδικασία συλλογής των δειγμάτων σε όποιο μέρος υποδειχθεί από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε., σε καθέναν από τους εμπλεκόμενους, για να συμπράξει.

Previous Article

Δήλωση Στέφανου Γκίκα για την Έγκριση της Έδρας UNESCO στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Next Article

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτη για την Κοινότητα Ρομά της Κέρκυρας

Σχετικά Άρθρα