Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση Στέφανου Γκίκα για την Έγκριση της Έδρας UNESCO στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Με αφορμή την έγκριση της Έδρας UNESCO στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον καθηγητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντή του Geolab Σταύρο Κάτσιο και τον συνεχάρην για την απονομή της Έδρας UNESCO στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με Διευθυντή τον ίδιο. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρο καθώς και στους κερκυραϊκούς Φορείς που συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη.

 Η Έδρα UNESCO είναι η πρώτη στα Ιόνια Νησιά και έχει βαρύνουσα σημασία αφού έχει τίτλο  «Απειλές κατά τις Πολιτιστικής Κληρονομίας και των σχετικών με αυτήν Δραστηριοτήτων». Αφορά στη μελέτη, στην έρευνα και στη διδασκαλία για κάθε είδους απειλή (γεωπολιτική, τρομοκρατική, περιβαλλοντική κλπ) για την πολιτιστική κληρονομιά και για κάθε σχετική με αυτήν δραστηριότητα (πχ Τουρισμός).

Εδώ και περίπου ένα χρόνο που μου έγινε  γνωστή  η πρόθεση της ομάδας του κ. Κάτσιου για την Έδρα UNESCO, υποστήριξα με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή, η οποία προβάλει την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά γενικότερα, ακόμα περισσότερο γιατί φορέας υλοποίησης θα είναι το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Επικοινώνησα δε με τον Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και του επεσήμανα την σημασία της παρουσίας του στην επίσημη τελετή υπογραφής της Έδρας που θα γίνει το προσεχές διάστημα. Ο Υφυπουργός συμφώνησε και θα παραστεί.

Και πάλι Συγχαρητήρια και Καλή Επιτυχία!»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ