Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Γ.Γ.Π.Π.

Share:

Σύμφωνα με το από 26/07/2021 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Γ.Γ.Π.Π., προβλέπεται ότι:

Οι θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική προς τη
χώρα μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα Τρίτη (27-7-2021). Επισημαίνεται πως από την Πέμπτη (29-7-2021) έως και την Τρίτη
(3-8-2021) η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά αναμένονται:

 • Για την Τρίτη 27/07/2021: Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 36ο C.
 • Για την Τετάρτη 28/07/2021: Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε
  όλη σχεδόν τη χώρα. Στα νησιά του Ιονίου  η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 37ο C.
 • Για την Πέμπτη 29/07/2021: Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη
  τη χώρα. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 40ο C.
 • Από την Παρασκευή 30/07/2021 έως και την Τρίτη 02/08/2021: Η
  θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες
  τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των υψηλών θερμοκρασιών.

Ειδικότερα:

 • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
 • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
 • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
 • Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με μέσα συγκοινωνίας που δεν διαθέτουν κλιματισμό.
 • Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους.
 • Πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας και τοποθέτηση δροσερών επιθεμάτων στο κεφάλι και το λαιμό.
 • Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής, και σε κάθε περίπτωση φυσικό αερισμό των χώρων. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες. Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους, από τον οποίον θα λάβουν επιπρόσθετες οδηγίες ανάλογα με την κατάστασή τους καθώς και οδηγίες για την πιθανή αλλαγή της δοσολογίας της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr .

Τo Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της  Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας παραμένει σε 24ωρη ετοιμότητα και επεμβαίνει όπου και όποτε ζητηθεί, με σκοπό την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Previous Article

Κων/νος Καποδίστριας: «Άστοχο, ατυχές και ετεροχρονισμένο το κείμενό σας για το Λαζαρέτο, κύριε Σαρλή

Next Article

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Λευκάδα

Σχετικά Άρθρα