Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Κ. Καραμανλή: Με ΣΔΙΤ το Έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με βασικό αντικείμενο την πορεία του έργου «Ύδρευσης της Νήσου Κέρκυρας».

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι η προετοιμασία της Α΄ φάσης του έργου έχει προχωρήσει σημαντικά. Συγκεκριμένα είναι σε φάση ολοκλήρωσης τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσίδας και τα συνοδά έργα ύψους 25 εκατ. Ευρώ. Η δημοπράτηση του υποέργου, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, προγραμματίζεται να γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά στα έργα Β΄ και Γ’ φάσης, που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών της Κέρκυρας και περιλαμβάνουν την κατασκευή των Φραγμάτων Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας με τα συνοδά τους έργα, ύψους άνω των 200 εκατ. Ευρώ, αναμένεται να εκτελεστούν με ΣΔΙΤ. Όπως εξήγησε ο κ. Καραμανλής, η συμμετοχή του Δημοσίου σε αυτή την σύμπραξη έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα χρηματοδοτηθεί συνεπώς από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Αναμένεται δε να περάσει από τη Διυπουργική Επιτροπή το Φθινόπωρο.

Επιπλέον, ο κ. Γκίκας παρέδωσε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τεχνικό δελτίο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την επικαιροποίηση της μελέτης της παράκαμψης Μπενιτσών, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2021-2027.

Μετά την συνάντηση ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ενημερώθηκα σήμερα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για την πρόοδο ενός πολύ σημαντικού έργου για τον τόπο μας, το έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας.

Η ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης ανοίγει το δρόμο για την δημοπράτηση του πρώτου έργου της Α΄ φάσης ύψους 25 εκατ. Ευρώ, πράγμα που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Θέλω να τονίσω την σημασία της ένταξης της δημόσιας χρηματοδότησης των έργων της Β΄ φάσης και της Γ΄ φάσης, που θα εκτελεστούν εν συνόλω με ΣΔΙΤ, στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0». Πρόκειται για μία σημαντική πράξη, καθώς κατά αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται το σκέλος της κρατικής χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Θυμίζω ότι με ΣΔΙΤ έγινε αντίστοιχο έργο ύδρευσης στη Χαλκιδική.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, γιατί μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, χάρη στη συστηματική δουλειά του Υπουργείου του, η υλοποίηση του πολύ σημαντικού έργου Ύδρευσης της Κέρκυρας επιτέλους δρομολογείται και αν όλα πάνε καλά, το μεγάλο αυτό έργο θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του έτους.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ