Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συναντιση της ΔΕΕΠ με Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, ενέργειας και χωροταξίας της ΠΙΝ κ. Σπυρο Ιωαννου

Σήμερα το μεσημέρι, σε εκτέλεση πρόσφατης απόφασης της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, κλιμάκιο της ΔΕΕΠ αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της κ. Γιάννη Κοντό, τον υπεύθυνο Τομέα τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Άγγελο Σπύρου και την υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών της ΔΕΕΠ κ. Αννα Γουση, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος, ενέργειας και χωροταξίας της ΠΙΝ κ. Σπυρο Ιωαννου, ώστε ο τελευταίος να του παράσχει ενημέρωση για το σημαντικό ζήτημα της εξέλιξης του έργου της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Κέρκυρας. 

Ο κ. Ιωαννου τόνισε την σπουδαιότητα της δημιουργίας του διαβαθμιδικου ΦΟΔΣΑ και ανέφερε ότι το μεγάλο του προτέρημα είναι ο ενιαίος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων (ισόχρονος και ισόποσος) σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, κάτι που έως σήμερα δεν συνέβαινε, αφού δεν υπήρχε αναλογικός τρόπος διαχείρισης του θέματος σε όλη την Περιφέρεια, ούτε και συντονισμός δράσεων που τώρα θα επιτευχθεί. Άλλωστε ο κ. Ιωαννου τονίσε, ότι ουσιαστικά δεν αποδυναμώνονται οι Δήμοι με τη δημιουργία του νέου ΦΟΔΣΑ, αφού έχουν την απόλυτη πλειοψηφία σε αυτόν και ουσιαστικά αυτοί τον διοικούν. 

Αναφορικά με την τελευταία απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152, η οποία δημιούργησε θέμα με την συγκρότηση του ΦΟΔΣΑ, ο κ. Ιωαννου μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη προσβληθεί στο ΣτΕ.

Ο διαβαθμιδικος ΦΟΔΣΑ, οπως μας ανέφερε, πέτυχε ως τώρα: α) Να τρέξει γρήγορα η διαδικασία δημοπράτησης του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης, χωρίς ενστάσεις στην διακήρυξη και β) Να πετύχει την στελέχωση του με εξειδικευμένο τεχνικό, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. 

Επίσης μας ενημέρωσε ότι με δίκη του πρωτοβουλία τις μέρες αυτές βρίσκεται στην Κέρκυρα κλιμάκιο από τον «Δημόκριτο», που θα αξιολογήσει την κατάσταση στο Τεμπλονι, ενώ μελετώνται τρόποι αποφόρτισης του ΧΥΤΑ Τεμπλονιου, μιας και, όπως μας εξήγησε, η προστασια του περιβάλλοντος αποτελεί την αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα της δίκη του και της ΠΙΝ.

Τέλος ο κ. Ιωάννου ως χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση και αποπεράτωση του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης μας έδωσε το τέλος του έτους 2023, αφού ήδη η εκκίνηση της κατασκευής του προσδιορίζεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, για τις αρχές του 2022. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ