Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση κλιμακίου της ΔΕΕΠ Κέρκυρας με τον Δήμαρχο νότιας Κέρκυρας κ. Κώστα Λέσση

Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της κ. Γιάννη Κοντό, τον Υπεύθυνο Τομέα Αυτοδιοίκησης κ. Άγγελο Σπύρου, την Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών κ. Αννα Γουση, τον Υπεύθυνο Τομέα Αγροτικού κ. Αριστειδη Μοσχοπουλο, τον Υπεύθυνο Τομέα Δασών κ. Μάκη Χαραλαμπόπουλο και τον υπεύθυνο του Τομέα Αθλητισμού κ. Κώστα Αγαθο, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο νότιας Κέρκυρας κ. Κώστα Λεσση, στην πόλη της Κέρκυρας. 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα του Δήμου και το έως τώρα έργο της Δημοτικής Αρχής. 

Ο κ. Λεσσης ανέφερε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η δημιουργία με ταχείες διαδικασίες, νέου σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) για την νότια Κέρκυρα, αφού ήδη από σήμερα ξεκινάει η υλοποίηση της αυτοτελούς μεταφοράς των απορριμμάτων του Νοτου προς τον ΦΟΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας, στο Παλερο Βονιτσας. 

Ακολούθως ο κ. Λεσσης τόνισε τα σοβαρότατα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης, που είναι ιδιαίτερα πεπαλαιωμένο και προβληματικό. Φτάνει κανείς να αναφέρει ότι καθημερινά παρουσιάζονται βλάβες και ήδη 4 από τα 22 χωριά του Δήμου, σήμερα, είναι χωρίς νερό. Ο Δήμαρχος τάχθηκε, με τα τώρα δεδομένα, στον διαχωρισμό της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος όμως δεν είναι αυτοσκοπός, αν επιτευχθεί μια γνήσια αποκεντρωμένη λειτουργία της επιχείρησης στο Βορρα και στο Νότο. 

Βάρος επίσης πρέπει να πέσει στην οδοποιία, στόχος ζωτικός για το δήμο, αφού οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση. Έχουν δε ήδη δημοπρατηθεί έργα περίπου 4 εκ. Ευρώ από το ΠΔΕ και το Πρόγραμμα «Φιλοδημος» που αφορούν οδοποιία, μηχανήματα και αντιπλημμυρικά. 

Στα προβλήματα προστίθεται ότι από την διάσπαση του ενιαίου Δήμου ο Δήμος νότιας Κέρκυρας δεν πήρε ούτε 1 ηλεκτρολόγο και ούτε 1 καλαθοφόρο όχημα. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα διότι ο Δήμος δεν μπορεί να συγκροτήσει τομέα ηλεκτροφωτισμού.

Στον τομέα της, επίσης σημαντικής, αγροτικής οδοποιίας, έχει εντάξει έργα ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντωνης Τριτσης», που όμως φαίνεται να υλοποιούνται (λόγω διαδικασιών) στο τέλος της 4ετιας. 

Στον τομέα του αθλητισμού τρέχουν οι διαδικασίες για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Λευκιμμη, με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ 2,5 εκ. Ευρώ και πιστεύεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί. 

Επίσης αναμένονται ακόμα 2,5 εκ. Ευρώ για αναπλάσεις στο αστικό κομμάτι της Λευκίμμης, από τα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ.

Ο Τουρισμός φέτος είναι σαφώς σε καλύτερο επίπεδο από πέρσι, αφού κατά την τρέχουσα σεζόν άνοιξαν όλα τα Ξενοδοχεία, εκτός από 3. Ο Νοτος διαθέτει εν συνολω 50.000 κλίνες, όμως πρέπει το τουριστικό μοντέλο να εκσυγχρονιστεί και υπάρχουν ενδείξεις προόδου στον τομέα αυτό. 

Τέλος, όσο αφορά τον τομέα του πολιτισμού, ο κ. Λεσσης ανέφερε ότι φέτος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο Φεστιβάλ Λευκίμμης που διεξάγεται στις Αλυκες μετά τις 6 Αυγούστου, αφού προηγήθηκε μια μακρά περίοδος που η πανδημία έπληξε τον συγκεκριμένο τομέα. 

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ και τα λοιπά μέλη ευχαρίστησαν τον κ. Λεσση και τον διαβεβαίωσαν ότι θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη την υποστήριξη της ΔΕΕΠ σε οτιδήποτε χρειαστεί ο Δήμος νότιας Κέρκυρας και ο ίδιος ως Δήμαρχος. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ