Μια μοναδική βραδιά προσέφερε Φ.Ε.Μαντζαρος για την επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος την 11η Αυγούστου 1716

Share:

Μια μοναδική βραδιά προσέφερε απόψε στο κοινό της η Φιλαρμονική Εταιρία «Μαντζαρος» και το Μουσικό της Σώμα. 

Η καθιερωμένη συναυλία της «Μαντζαρος» στα πλαίσια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Σπυρίδωνος, για την επέτειο του θαύματος της 11ης Αυγούστου του 1716, υπήρξε μια από τις ωραιότερες «νότες» του φετινού δύσκολου, από κάθε άποψη, καλοκαιριού. 

Παρά την αισιοδοξία που ενέπνευσε η βραδιά, ο νους μας και η σκέψη μας ήταν στους πυρόπληκτους αδελφούς και συμπολίτες μας, εξ’ ου και κατά την συναυλία της η ΦΕΜ διενήργησε δράση οικονομικής ενίσχυσης τους, το αποτέλεσμα της οποίας θα τοποθετηθεί σε ειδικό λογαριασμό που εξυπηρετεί το σκοπό αυτό. 

Ξεχωριστή θέση στην όμορφη βραδιά είχε η εκτέλεση του έργου του E.O. Neske «Οι τρομπετίστες στη σκοπιά» (γνωστό ως «Αλλαγή φρουράς»), που εκτελείται από την «Μάντζαρο», τέτοια μέρα, για πάνω από 70 συνεχόμενα χρόνια, με σολίστ, φέτος, την Τρομπετιστρια κ. Ελισαβετ Χειμαριου, η οποία το ερμήνευσε υπέροχα, μεταφέροντας μας σε άλλη εποχή και εντελώς άλλο περιβάλλον. 

Η δεύτερη ωραία και συνάμα συγκινητική στιγμή ήταν η διεύθυνση της μπάντας από τον επίτιμο αρχιμουσικό μας και παλαιό διδάσκαλο κ. Νίκο Φαρουγγια, ο οποίος διεύθυνε το έργο του «Μεσόγειος», το οποίο και έκλεισε τη βραδιά. 

Την διεύθυνση του μουσικού σώματος και την επιμέλεια του ρεπερτορίου είχε ο Αρχιμουσικός κ. Σωκρατης Ανθης, τον όποιον θελουμε να συγχαρούμε.  

Επιθυμούμε τέλος να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά και είθε του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι τη γιορτή του Αγίου μας με υγεία και κανονικά. 

Previous Article

Απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Next Article

«Φ.Ε. Μαντζαρος» – Συναυλία για την επέτειο του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της απαλλαγής της Κέρκυρας από την πολιορκία των Οθωμανών την 11η Αυγούστου 1716

Σχετικά Άρθρα