Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κ. Λέσσης: Η δικαστική έρευνα να μην αποτελέσει αφορμή για μια νέα αναστάτωση της κοινωνίας

Πριν τρία χρόνια η τοπική κοινωνία της Νότιας Κέρκυρας δοκιμάστηκε από την προσπάθεια εφαρμογής της τότε πολιτικής πρόθεσης να λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ η εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων  στα Μεσοράχια της Λευκίμμης. Από τότε πέρασε αρκετός καιρός και με τους αγώνες του Λαού της Νότιας Κέρκυρας  η πολιτική βούληση άλλαξε. Έτσι,  σήμερα εξασφαλίσαμε την πολιτική δέσμευση ότι ο χώρος που πλήγωσε τον τόπο δεν θα λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ , και τα δεματοποιημένα υπολείμματα θα απομακρυνθούν για ταφή σε νόμιμο ΧΥΤΑ εκτός Κέρκυρας.

Η τοπική κοινωνία καταλάγιασε και ένιωσε δικαίωση για ένα αγώνα παλλαϊκό που είχε σκοπό να φυλάξει το περιβάλλον από την υποβάθμισή του. Ωστόσο,  στον αγώνα αυτό , η αγανάκτηση και  το αίσθημα αδικίας , ίσως να οδήγησαν σε κάποιες ενέργειες που διερευνούνται από την Ελληνική  Δικαιοσύνη.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε η δικαστική έρευνα να μην αποτελέσει αφορμή για μια νέα αναστάτωση της κοινωνίας. Ως Δήμος Νότιας Κέρκυρας πιστεύουμε στο Δίκαιο και  έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη  στην Ελληνική  Δικαιοσύνη. Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε σε κάθε διωκόμενο δημότη μας με την πεποίθηση ότι εάν έπραξε, έπραξε κινούμενος αποκλειστικά εξ αγανακτήσεως και προασπιζόμενος το γενικό συμφέρον και μόνον. Προς τούτο είναι απολύτως αναγκαίο, να ληφθούν υπόψιν όλα τα δεδομένα, και τα σημερινά και τα προ τριετίας.

Η προστασία του περιβάλλοντος, του πολίτη, του νόμου και του κράτους πρέπει να συνυπολογιστούν από όλους τους εμπλεκόμενους,  ώστε να επικρατήσει η σύνεση και η λογική.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Κώστας Λέσσης

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ