Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή – Μητσοτάκης: Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού στη συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, σχετικά με τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είχατε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη για το Μάτι

Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός σε υψηλούς τόνους είπε με απορία: «Μιλάτε σε εμένα για ενσυναίσθηση όταν στήνατε σόου. Για να μην πω τι κάνατε τρεις εβδομάδες μετά εσείς που είχατε τόση ενσυναίσθηση για το ζήτημα του Ματιού. Εμείς τότε για 4 ημέρες δεν είπαμε κουβέντα. Σας ασκήσαμε κριτική λόγω της παντελoύςς αδυναμίας να εκκενώσετε το Μάτι και το δεύτερο ήταν για το άθλιο σόου που στήσατε εκείνο το βράδυ όταν γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Δεν είχατε το θάρρος, ποτέ δεν ζητήσατε συγνώμη. Για να κλείσει αυτή η πληγή, μακάρι να έχετε το θάρρος να το κάνετε σήμερα».

«Εσείς τρία χρόνια μετά το Μάτι πως απαντάτε σε αυτήν την κυρία, που λέει πως θα αισθανόσουν εάν έκλαιγες πάνω από τη μητέρα σου που είχε γίνει κούτσουρο; Ούτε σήμερα έχετε καταλάβει τι έγινε στο Μάτι. Εσείς που στήνατε επικοινωνιακό σόου με τους υπουργούς και λέγατε στους πυρόπληκτους τι να τα κάνετε τα 2.000 ευρώ. Σας ασκήσαμε κριτική για το άθλιο επικοινωνιακό σόου που στήσατε ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη, δεν έχετε ούτε σήμερα καμία ενσυναίσθηση. Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Να προσέχετε όταν κρίνετε τους χαρακτήρες άλλων, ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει και τους δύο. Και θα θυμάται ότι στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη νεκρούς».

Ρίχνετε νερό στο μύλο όλων όσοι πιστεύουν πως κάποιοι ήθελαν να καεί η Εύβοια για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας: «Στο ζήτημα των δηλώσεων του Περιφερειάρχη, κ. Σπανού, έχω μπροστά μου δήλωση του ιδίου πως ουδέποτε ισχυρίστηκε πως υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης γιατί αυτό θα ήταν εξωφρενικό για μία κυβέρνηση. Αυτά είπε ο κ. Σπάνος πιστεύετε πραγματικά πως υπάρχει ηγεσία που μπορεί να δώσει εντολή μη κατάσβεσης; Υπονοείτε πως κάποιος ήθελε να καεί η Εύβοια, με αυτά τα υπονοούμενα ρίχνετε νερό στο μύλο όλων όσοι πιστεύουν πως κάποιοι ήθελαν να καεί η Εύβοια για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απάντησε στις προτάσεις που κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγο πριν λάβει τον λόγο ο Κ. Μητσοτάκης λέγοντας: «Σε μια απόπειρα να κάνω την συζήτηση πιο δια δραστική θα απαντήσω στα ζητήματα στο τέλος της ομιλίας Βαρουφακη, κρίνω κάποια που είπατε είναι ουσιαστικά» και συνέχισε: «Θα σας απαντήσω κ. Βαρουφάκη, σε περίπτωση που έχει καεί πεύκο, οι επιστήμονες μας συστήνουν να κάνουμε φυσική αναδάσωση και αυτό θα κάνουμε, πραγματοποιώντας πολύ γρήγορα τα αντιδιαβρωτικά έργα» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε με έμφαση λέγοντας «Ας συμφωνήσουμε επιτέλους ότι είναι αδύνατον να επιτύχουμε μία οικονομία χαμηλών ρύπων χωρίς την αξιοποίηση του αέρα.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι που και με ποιους κανόνες θα μπουν ανεμογεννήτριες. Ανεμογεννήτριες δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε παντού, αλλά είναι αδύνατον να λέμε πως θα δρομολογήσουμε τους στόχους μας μόνο με ανεμογεννήτριες στην θάλασσα. Ναι θα χρειαστούμε και off shore ανεμογεννήτριες, αλλά και στην ξηρά, θα αξιοποιήσουμε και την ηλιακή ενέργεια», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Προηγήθηκαν οι ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκητου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου και του επικεφαλής του Μέρα25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ