Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μπουρλά: Πιθανό να εμφανιστεί μετάλλαξη ανθεκτική στο εμβόλιο

Ο CEO της Pfizer επισημαίνει ότι η επιστημονική κοινότητα είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει

Την ανησυχία ότι ενδέχεται να εμφανιστεί και μια μετάλλαξη του ιού που θα είναι ακόμη χειρότερη από τη μετάλλαξη Δέλτα και δε θα αντιμετωπίζεται από κανένα από τα υπάρχοντα εμβόλια,
εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Eιδικότερα, με τον κοροναϊό να καλπάζει σε παγκόσμιο επίπεδο και τη μετάλλαξη Δέλτα να κυριαρχεί, ο Μπουρλά δήλωσε πως δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστεί παραλλαγή του κοροναϊού, η οποία θα είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Παρόλα αυτά επισημαίνει ότι η επιστημονική κοινότητα είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει.

Ανησυχία για τις «κόκκινες» περιοχές

Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας, μετά το χτεσινό μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων, οι κόκκινες περιοχές ολοένα και αυξάνονται. Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ηλεία έχουν βαφτεί κόκκινες δίνοντας το μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων.

Παράλληλα, άκρως ανησυχητική είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν τα αστικά λύματα, η μελέτη τους δείχνει εκτίναξη του ιικού φορτίου σε πολλές περιοχές. Στον Βόλο αυξήθηκε κατά 81%, στον Άγιο Νικόλαο κατά 200%, στο Ηράκλειο κατά 246% ακόμα εντονότερη ήταν η αύξηση στη βόρεια Ελλάδα, στην Ξάνθη αυξήθηκε κατά 282% και στα Ιωάννινα κατά 292%.

Την ίδια ώρα παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ