Θεμιστοκλέους – Κοροναϊός: Ξεκινούν εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς

Share:

Μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν χίλιοι γιατροί

Εντός των επόμενων ημερών ιδιώτες γιατροί
θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους, αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια, ώστε να προχωρούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν χίλιοι γιατροί.

Όσον αφορά στην τρίτη δόση, ανέφερε ότι θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτέμβριου, ενώ η επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια βασιζομένη σε δύο παράγοντες, την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.

Τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και οι πολίτες θα βρίσκουν εύκολα και άμεσα ραντεβού και για την τρίτη δόση.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι πλέον στη χώρα μας γίνονται εμβολιασμοί με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson, ενώ καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τόνισε ότι από τους 115.000 ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20.000, ωστόσο ο αριθμός τους μειώνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία της αναστολής εργασίας.

Previous Article

Τριαντόπουλος: Στα 15 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό στήριξης των πυρόπληκτων – Αύριο η τρίτη δόση

Next Article

«Βόμβα» Θωμαΐδη: Έως και 10.000 κρούσματα ημερησίως τον Σεπτέμβριο, εάν δεν εμβολιαστούμε

Σχετικά Άρθρα