Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Από 1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε αναστολή – Θα κληθούν να δώσουν πίσω χρήματα

Share:

Μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί 19.416 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και ακόμη 2.248 στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο της αναστολής καθηκόντων
από 1η Σεπτεμβρίου, για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού. 

Ενόσω, το πανδημικό κύμα πιέζει τα νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας, το υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο σε συνεργασία με τις υγειονομικές περιφέρειες και το ΕΚΑΒ για τη διαχείρηση της κρίσης. Την ίδια στιγμή μάλιστα, οι προβλέψεις των επιστημόνων για το φθινόπωρο είναι εφιαλτικές, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για 10.000 κρούσματα τη μέρα το Σεπτέμβριο.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημερώση του υπουργείου ξεκαθάρισε, ο νόμος αναστολής θα εφαρμοστεί και όσοι γιατροί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αργία. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα δώσουν πίσω τον μισθό τους αναλογικά με τις ημέρες που θα απουσιάζουν.

«Πράγματι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα προπληρώνονται τον μήνα της εργασίας τους και όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα αναζητηθούν τα ποσά αυτά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, δηλαδή, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα ανάλογα με τις ημέρες που θα λείπουν από την εργασία τους. Ο νόμος το προβλέπει και ο νόμος θα εφαρμοστεί» είπε αρχικά.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εμβολιαστεί 19.416 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και ακόμη 2.248 στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

«Έτοιμα τα επιχειρησιακά σχέδια του ΕΣΥ»

Σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα του ΕΣΥ, είπε ότι είναι έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια και έχει αποτυπωθεί η κατάσταση. Υπάρχει, είπε, και η πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού, συγκεκριμένου χρόνου και με συγκεκριμένες συμβάσεις. Προσέθεσε ότι θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές και για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Επίσης έχει σχεδιαστεί ο τρόπος ανακατανομής του προσωπικού μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά. Τόνισε ακόμη ότι θα παραταθούν διατάξεις που ισχύουν λόγω πανδημίας που θα δίνουν δυνατότητα στους φορείς να μετακινούν προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Για τον εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι ανήκουν στην κατηγορία των υγειονομικών και άρα θα υπάρξουν κυρώσεις διότι οφείλουν να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού.

Previous Article

Βουλή: Η σύγκρουση για τις πυρκαγιές μέσα από δέκα φωτογραφικά κλικ

Next Article

Αεροδρόμιο Καμπούλ – Εικόνες φρίκης: Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά – To Iσλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη (Εικόνες, βίντεο)

Σχετικά Άρθρα