Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αεροδρόμιο Καμπούλ – Εικόνες φρίκης: Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά – Εκατοντάδες τραυματίες (Εικόνες, βίντεο)

Σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο – Οι Ταλιμπάν «δείχνουν» τον ISIS

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ,
με τις εικόνες που έρχονται από το Αφγανιστάν να προκαλούν ανατριχίλα. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, σε πάνω από 60 ανέρχονται οι νεκροί και σε σχεδόν 150 οι τραυματίες α

πό τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τους New York Times.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik

επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη στην πύλη Abbey, οφείλεται σε βομβιστή που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας. Αμέσως, υπήρξε απάντηση από Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι έγινε και δεύτερη έκρηξη έξω από το Baron Hotel.

Ωστόσο οι απώλειες αναμένεται να αυξηθούν. Το ένα βίντεο δείχνει δεκάδες τραυματίες και νεκρούς, ενώ παιδιά και ανήλικοι ακούγονται να κλαίνε. Πολλοί μιλούν για πάνω από 100 νεκρούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα.


Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς.

kampoyl1
καμπουλ
Καταγραφη_2


12 Αμερικάνοι στρατιώτες νεκροί από την έκρηξη 

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι Αμερικανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι τουλάχιστον 12.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ότι οι 11 από αυτούς ήταν πεζοναύτες.

Καταγραφη

Οι Ταλιμπάν «δείχνουν» τον ISIS

Δημοσιογράφος στην Καμπούλ μετέφρασε και έστειλε δήλωση του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμιουλάχ Μουτζαχίντ, σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιηθεί για πιθανή επίθεση του ISIS στο αεροδρόμιο.

«Οι Ταλιμπάν είναι δεσμευμένοι στη διεθνή κοινότητα και δεν θα επιτρέψουν τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν το Αφγανιστάν ως βάση για τις επιχειρήσεις τους. Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν τα αμερικανικά στρατεύματα για πιθανές τρομοκρατικές ομάδες, όπως ο ISIS», φέρεται ότι είπε ο Μουτζαχίντ.

Φωτογραφίες από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτυπώνουν τον πανικό που επικρατεί στην περιοχή. Πολλοί άνθρωποι εμφανίζονται ματωμένοι, ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρονται με καρότσια, ενώ αργότερα μπήκαν και ασθενοφόρα.

Η Αμερικανική πρεσβεία απέστειλε μήνυμα προς τους Αμερικανούς να εκκενώσουν το αεροδρόμιο καθώς και να αποφύγουν να προσέλθουν.

Τρίτη έκρηξη στο αεροδρόμιο 

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, λίγες ώρες μετά τις δύο εκρήξεις, άλλη μία συνέβη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου αναφέρουν ότι η περίπλοκη επίθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς και θανάτους.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε ότι τα μέλη της ομάδας μαχητών δεν είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, καθώς επανδρώνεται από τις αμερικανικές δυνάμεις. Αναφέρε επίσης ότι οι περιοχές υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν παρέμειναν σταθερές.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας, μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι περίπου 60 άνθρωποι, που τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, έχουν μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί μια ιταλική ανθρωπιστική οργάνωση.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώθηκε για την έκρηξη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν βρισκόταν σε μια συνεδρίαση με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και συζητούσαν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όταν πληροφορήθηκαν για την έκρηξη, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή.

ΗΠΑ και Γαλλία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από την περιοχή

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο χωριστές εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί στις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους Αμερικανούς που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ να “φύγουν αμέσως”, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε και τους πυροβολισμούς που ακολούθησαν.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρεσβευτής στο Αφγανιστάν Νταβίντ Μαρτινόν προειδοποίησε ότι μια δεύτερη έκρηξη μπορεί να πλήξει το αεροδρόμιο της Καμπούλ, μετά την επίθεση αυτοκτονίας.

“Προς όλους τους φίλους μας στο Αφγανιστάν: αν βρίσκεστε κοντά στις πύλες του αεροδρομίου, φύγετε όσο το δυνατό γρηγορότερα, μια δεύτερη έκρηξη μπορεί να σημειωθεί”, έγραψε ο Μαρτινόν στο Twitter.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Times, δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των Βρετανών στρατιωτών από την επίθεση που σημείωθηκε στην Πύλη Αμπέι, απέναντι από το ξενοδοχείο Μπάρον. Επίσης, μια πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα ούτε μεταξύ των Γερμανών στρατιωτών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ