Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κικίλιας: Δεν υπάρχει πρόθεση για οριζόντιο lockdown – Εμβολιασμοί ακόμα και έξω από ιερούς ναούς

«Οι υγειονομικοί δεν αντιδρούν, κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν» είπε, όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταλήξει με σαφήνεια για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών.
Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε ισχνή μειοψηφία τους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα.

«Παρατηρώ για τις ισχνές μειοψηφίες να αντιδρούν. Έχω να απαντήσω πως είχαμε τα απαραίτητα όπλα για την πανδημία πριν από όλη την Ευρώπη. Υπερδιπλασιάμε τις ΜΕΘ στη χώρα, ενώ έχουμε ένα από τα καλύτερα και οργανωμένα προγράμματα εμβολιασμού», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Οι υγειονομικοί δεν αντιδρούν, κάποιοι συνδικαλιστές αντιδρούν. Πάνω από το 94-95% των γιατρών έχουν εμβολιαστεί. Όσον αφορά τους νοσηλευτές που είναι η καρδιά του ΕΣΥ, δεκάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν εμβολιαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη συνεργασία κυβέρνησης-Εκκλησίας στο θέμα της πανδημίας είπε μεταξύ άλλων ότι «θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς», ενώ παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών στην Κρήτη, εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών.

Ο υπουργός ανέφερε πως, «δεν είναι στην πρόθεση να εφαρμόστει κάποιο οριζόντιο lockdown, παρά μόνο τοπικά μέτρα εφόσον χρειαστεί».
Μιλώντας και με επιστημονικά δεδομένα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως μειώνεται 20 φορές ο κίνδυνος στους 60 ετών και άνω για όσους έχουν εμβολιαστεί.

«Εννιά στους δέκα που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Με κοροναϊό νοσηλεύονται τέσσερα νεογνά και δέκα παιδάκια , ενώ ένα είναι διασωληνωμένο», ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ