Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Οικονόμου: Δεν επιδιώκουμε διχασμούς – Στο «τραπέζι» η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου
.

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την ενημέρωση με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Μπομπ Μενέντεζ, λέγοντας ότι συζητήθηκε αρκετά η κατάσταση στο Αφγανιστάν. «Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Αναγνώρισε στο πρόσωπό του έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας, που έχει το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου στην ατζέντα του. Συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα, με επίκεντρο τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν», δήλωσε. 

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε λάθη 

Αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε απολογισμό όσων είπε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι έδωσε το στίγμα των απόψεων της χώρας για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση. «Για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως είναι έτοιμος να ακούσει κάθε γόνιμη πρόταση. Αναγνώρισε λάθη. Εστίασε στην ομιλία του στις πολιτικές υποστήριξης των πληγέντων και την αποκατάσταση των περιοχών. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και παράγουμε ενέργεια».

Δεν επιδιώκουμε διχασμούς

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα για τους ανεμβολίαστους, είπε ότι όσο η πανδημία και η μετάλλαξη «Δέλτα» επιμένουν η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε την αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της», τόνισε.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Σήμερα πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες έχουν εμβολιαστεί. Δεν πρέπει να ξαναμπεί η οικονομική ζωή σε αγκύλες και στερίσκους. Η επιστήμη μας έδωσε τα όπλα που χρειαζόμαστε. Δεν πρέπει να πάμε σε οριζόντιους περιορισμούς. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε, προήλθαν από ενδελεχή έρευνα, για να προστατεύσουν με διαφορετικό τρόπο εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Δεν επιδιώκουμε διχασμούς, παρέχουμες δωρεάν εμβόλια με τα οποία έχουν εμβοολιαστεί 4,9 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Οικονόμου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές.

Ιδιωτικό ταξίδι στις ΗΠΑ για τον Μητσοτάκη 

Ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στις ΗΠΑ και θα επιστρέψει τη Δευτέρα. Όπως τόνισε, το ταξίδι είναι ιδιωτικού χαρακτήρα προκειμένου να εγκαταστήσει την κόρη του στο Πανεπιστήμιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο κ. Οικονόμου είπε ότι είμαστε καλύτερα από ότι στην καρδιά του καλοκαιριού και η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι στην εργαλειοθήκη μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα όταν ρωτήθηκε αν στους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβάνονται και οι εκκλησίες είπε ότι υπάρχουν ήδη περιοριστικά μέτρα και εκεί είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Κείμενο σε εξέλιξη…

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ