Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σοκ στο Αφγανιστάν: Μεγάλη έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ – Τουλάχιστον 13 νεκροί ανάμεσά τους παιδιά

Δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι υπάρχουν αναφορές για μεγάλη έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ
, οι οποίες επιβεβαιώνονται από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έκρηξη σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ», έγραψε στο Twitter ο Κίρμπι, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει σαφείς πληροφορίες για το αν υπάρχουν τυχόν θύματα.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά σκοτώθηκαν ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπουλ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν.


Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, έκανε λόγο για 11 νεκρούς και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν.

Την ίδια στιγμή, σημειώθηκε δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώθηκε για την έκρηξη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν βρισκόταν σε μια συνεδρίαση με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και συζητούσαν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όταν πληροφορήθηκαν για την έκρηξη, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή.

«Δίχως αύριο» η κατάσταση στην Καμπούλ

Εδώ και λίγες ώρες η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι σε οριακό σημείο, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να συγκεντρώνονται ώστε να φύγουν, παρά τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, των Βρετανών και άλλων συμμάχων ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα.

Υπάρχουν «πάρα πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.

«Υπάρχει τώρα πολύ, πάρα πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση και γι’ αυτό άλλαξε χθες το βράδυ η σύσταση του Φόρεϊν Όφις, ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ, θα πρέπει να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος και να αναμένουν περισσότερες οδηγίες», δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ