Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στ. Γκίκας: «Καθήκον του Πρωθυπουργού η Διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, σχολίασε τοποθετήσεις στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους πολίτες:

«Προκαλεί εντύπωση ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που θα ισχύσουν από 13/9/2021 ως διχαστικά, ενώ άλλοι αμφισβητούν ευθέως την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και τα πορίσματα της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζουν από την αρχή της πανδημίας μέτρα και πολιτικές που ακολουθούν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν πρωτοτυπεί στην ειδική θέσπιση μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Εδώ και 8 μήνες έχουμε στη διάθεσή μας εμβόλια με τα οποία όλοι μας μπορούμε να προστατευτούμε. Τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από την Κυβέρνηση έχουν παρουσιαστεί πληθώρα επιχειρημάτων υπέρ των ωφελημάτων του εμβολιασμού και της προστασίας που μας παρέχει.

Παρόλα αυτά, ένα μέρος της κοινωνίας μας, αρνείται να εμβολιαστεί, εμποδίζοντας  το τείχος ανοσίας που παλεύουμε να ορθώσουμε, φαινόμενο που παρουσιάζεται σε πολλές δυτικές χώρες. Τα στοιχεία όμως αποδεικνύουν ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να νοσήσουν βαριά, αφού 9 στους 10 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα λειτουργούν ως αναμεταδότες του ιού, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές συνανθρώπων μας και οδηγώντας το σύστημα υγείας της χώρας στα όριά του.

Θα ήταν άραγε πιο δίκαιη η επιβολή ενός νέου γενικού lockdown από ότι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους; Πιστεύω πως όχι. Οι συνέπειες ενός νέου γενικού lockdown θα ήταν ολέθριες για την Οικονομία μας και θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο των πολιτών.   

Από την αρχή της πανδημίας η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι αρνητική σε οτιδήποτε κάνει η Κυβέρνηση και για αυτό η αντίδρασή της στα νέα μέτρα δεν ξαφνιάζει.

Καθήκον του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η λήψη ορθών αποφάσεων για την κοινωνική και οικονομική ασφάλεια και ευμάρεια των πολιτών και όχι για την προσαρμογή της ζωής της πλειοψηφίας στις επιπτώσεις των αποφάσεων της μειοψηφίας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ