Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Ταρακουνημένος» ο Τσίπρας στη δευτερολογία του – Τι συνέβη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κινείται σε πιο ήπιους και συναινετικούς τόνους στην πρωτολογία του και δεν περίμενε αυτό που συνέβη στη συνέχεια

Εμφανώς ταραγμένος
, «ταρακουνημένος», εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κινείται σε πιο ήπιους και συναινετικούς τόνους στην πρωτολογία του και δεν περίμενε αυτό που συνέβη στη συνέχεια: Όταν πήρε το λόγο ξανά ο πρωθυπουργός, θύμισε την τραγωδία στο Μάτι, θύμισε τα τότε λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τα δραματικά εκείνα γεγονότα.

Έτσι, όταν πήρε το λόγο αμέσως μετά, χωρίς να το αναμένει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε απολογούμενος για το Μάτι και αναγκάστηκε να πει για πρώτη φορά ότι ζήτησε αμέσως την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα (που δύο μέρες μετά την τραγωδία έλεγε «προσπαθώ να βρω λάθη, αλλά δεν βρίσκω») και έριξε για πρώτη φορά ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας μάλιστα, εκτός κειμένου, σχετικά με το σχέδιο απομάκρυνσης των πολιτών από το Μάτι: «Ο Θεός να το κάνει σχέδιο».

Όπως είχαν αποκαλύψει τα parapolitika.gr πριν την έναρξη της συνεδρίασης στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να κρατήσει σε μεγάλο βαθμό συναινετική στάση, εκτός αν προκληθεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που έγινε και μάλιστα όχι σε πολιτικό, αλλά σε προσωπικό επίπεδο: Ο κ. Τσίπρας – που λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι έκανε διακοπές σε κότερο στο Ιόνιο Πέλαγος – κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο και την αγωνία των άλλων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ